evrema9 Kızlar merhaba. Doktorum bir sonraki randevuda ikili tarama yapılacağını ama fetal dna testinin daha güvenilir olduğunu söyledi. Siz fetal dna testi yaptırdınız mi, gerekli olduğunu düşünüyor musunuz cevaplarınızı bekliyorum :))
Sm135 evrema9 bence direkt yaptır. Ben 2li den sonra yaptırdım 2 li sonucum riskli çıktığı için. Ben hiç strese girme yaptır derim
Hazalaskin evrema9 doktorun bilgili bence ona güven çünkü ikili üçlü testler falan risk ciksada kesin değil. Fetal dna kesin ve doğru sonuç veriyor. Benim doktorum istiyorum demedi yaptırmadım isteseydi kesin yaptırirdim.
Mervosssse evrema9 Ben yaptırdım. Ve gerekli olduğunu düşünüyorum. İkili teste güvenilmiyor ama bu DNA testine güveniliyor. Sağlıkla gelsin 🐣
evrema9 Yazmelegi_ detaylı ultrason ikiliden sonra yapılan değil mi ? Yani fetal dna testi için yapılması gerek bir hafta süresi yok mu?
Yazmelegi_ evrema9 ikiliden sonra yapılan ama şöyle bisey var tarama testlerinin hic birini yaptırmak istemiyorsan şuan yaptır mesela ben 2 li 3 lu yaptırmadım sadece detaylıya girdim orda da sıkıntım çıkmadı
Mervosssse Hazalaskin sma ayrı diye biliyorum ama tam emin de değilim. Yaptıracağınız yerden kesin bilgin alın. Ama fetal DNA yi siddetle öneriyorum
SSuleeN Hazalaskin Anlara da yaşıyorum. Sma için eşim aile hekimliğine gitti ve sabah erken kan verdi. Sonucun çıkması 4 6 ay sürüyor. e nabıza düştü.
SSuleeN evrema9 ikili tarama yaptırdım. Saçma sağan bir süreç. En baştan Bilseydim doğrudan Şenay DNA yaptırırdım. Bütçeniz varsa 6.000 7.000₺ civarı bebeğim 46 kromozomu inceleniyor bu hizmete verilir. Kesinlikle öneriyorum!
Evrem990 Merhaba kizlar ben bisey sorcam fetal dna yaptirinca 2li 3 lü ve 4 lü taramaa yaptirmak gerekmiyor dimi?
1Evrem Evrem990 fetal dna yaptırınca sadece detaylı ultrason ve şeker yüklemesi yaptırıyorsun diğer 2 li 3 lü gibi testlere gerek kalmıyor 11 haftamda yaptırmıştım, cinsiyetini de söylüyorlar.
MirsT evrema9 aynı haftalardayız benim doktorum da önerdi ama ikili tarama %85 oran dedi detaylı da yaptıracağız diye ikili taramayı seçtim
BurcuArya35 evrema9 2 li teste göre doğruluk oranı daha yüksek canm Fetal DNA. Ben 2 li test yaptırdım sorun çıkmadı ama 36 yaşında olduğum için amniyosentez önerdiler yaptirmak istemedim Fetal DNA yaptirdim
Esracigdem evrema9 2 linin doğruluk oranı düşük. Fetal yaptırcam ben de bu haftasonu. 3 4 lğ tarama testlerini yaptırmaya gerek kalmaz hem onların da dogruluk oranı düşük
Visal95 evrema9 şimdi uzun uzun yazayım. İkili testin dogruluk oranı %85 filan. 11. Haftada bebegin burnuyla ense kalınlıgı ölcülüp birde kan veriyorsun sonuc hemen cıkıyor. Maliyetli bişey degıl zaten. Doktorum o zaman üçlü dörtlü testlerin oranı daha düşük ikiliden sonra ona gerek yok demişti. Fetal dna %99 dogrulk payı olup 7-10 bin arası değişen bir test. İkilin temiz cıkmazsa bunu yaptırmak için yönlendiriyorlar zaten. Birde ta 20. Haftada detaylı ultrasona giriyorsun ki en sıkıntılısı o çocukta ufacık sorun cıksın direk down diyorlar. Yani aklın varsa yaptırır kurtulursun. Ben üç haftadr yaptırmycm dedim ama uyuyamadım yarın yaptıracağım 7 bin liraya 24. Haftamdayım bu arada. Bir aydır cocugun kalbinde delik var doktor doktor gezdim. Detaylı ultrasona bırakma 10. Haftadan sonra yaptır kurtul cinsiyetide şak diye öğrenirsin canım.