anakuzusuu Artıyor tabii. Bebekken beslenme giyim temiz içerikli ürünler çok önemli. Özellikle ilk 3 sene bunlara çok dikkat ettim. Tam büyüdü artık biraz daha günümüz gıda, temizlik ve giyim ürünlerine geçebilirim masraflar düşer derken okul başladı. Aylık 5.000 okul ödemesi var. Sürekli bir şeyler katmak gerekiyor, sosyal etkınlıkler gezmeleri kitapları ayrı masraf. E büyüdü artık istekleri de büyük oluyor. Teknoloji çağındayız ve 5 yaşında çocuk sizden örn tablet drone robot araba isteyebiliyor. Bunlar büyük paralar. Zaten sağlığı saymıyorum bile… Ben devlet hastanesi tercih ediyorum her zaman ama geçen çok rahatsızlandı mesela devlette 3 saat sıra bekleyemeyecek kadar kötüydü 815 tl muayene 1300 tl serum ödedim. Oyun terapisine gidiyor mesela aylık 1800 tl masrafı var.
Yazın yine havuzu gezmesi oydu buydu derken…. Neyse sakinim. :))) Yani bebeklikten 5 yaşına kadar sürekli boyumu aşan masraflar oldu. Gücüm yetiyor çok şükür fakat 2. 3. çocuğum olsa bu imkanları sunamazdım.
Bu arada dip not geçeyim bunların hiçbirini yapmak zorunda değilim, değilsiniz. Fakat bizler ebeveyn olmayı tercih ettiysek onları en iyi şartları sunmak zorundayız. Sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir psikoloji ile büyütmek zorundayız. Bunları böyle detaylı yazıyorum ki kimse hayallere kapılmasın. Herkes yetebileceği zaman çocuk sahibi olsun, yetebileceği kadar çocuk doğursun.