Ben de şükürler olsun çok bir şey yaşamadım ama kendimi korkutmaktan beter geçti hamileliğim. Şimdi çok bir şey yaşamadım dediğim şeyleri sayıyorum 😅😬 şu an 29+5’im çok şükür.
Hamileliğimi beta ile ilk öğrendiğimde doktora gittim doktor bana kist var hamilelik değil kötü huylu olabilir betayı yükselttiği için dedi.
O korkuyla gece acile gittim orada da kist var ama yumurtalık kisti problemli bir kist değil betan her gün iki kat artıyor kese yok mol gebelik olma ihtimalin var dedi.
Ertesi gün ağlayarak tıp fakültesine gittim bir doktor Allah için muayene etti resmen ve alttan keseyi minicik gördü.
Aradan zaman geçti bebek bir türlü karından görülmedi meğer ters rahimliymişim alttan ancak görülüyormuş.
Neyse başka doktora gittim o da kese var bebek yok kese çok büyük boş gebelik bu dedi. Neyse radyolojiye gittim bebeği ve kalp atışını gördük sonunda.
Parsiyel mol ihtimali başladı bu sefer. Onu da 12.hafta detaylı ultrason ve ikili tarama ile atlattık. Oh dedim, o hafta deprem oldu evimiz yıkıldı 3 gün kümeste kaldık. Sonra ailemin yanına geldim köpeğim olduğu için ailem resmen istemedi arabada yattım kimse eve çıkmaya cesaret edemezken annemlerin evinde tek kaldım eşim işe gidip haftada iki haftada bir geldi maalesef. Sonra neyse orada evimiz yıkıldı diye yeni ev ve iş aradık başka şehirde ve hala bir düzen tutturamadık. Eşim işi bıraktı bugün iş görüşmesi vardı çok şükür olumlu geçti bu olmasa da başka iş ayarladık gidiyoruz üç haftaya kadar. Şimdi eşyalarım fareli bir depoda. Eşyalar temizlenecek, ev kurulacak vs vs dünya kadar iş bizi bekliyor üç hafta sonra ve ben 33 haftalık olacağım. Bebeğimin eşyaları kolide hala. Korkunç stresli zamanlar yaşıyorum.
Hamileliğimde de 10.haftadan sonra bulantılar başladı, daha bir haftadır prilamsız yaşayabiliyorum normalde her gece 1 tane içiyordum. Bir defa idrar yolu enfeksiyonum oldu onu da üreme olmadığı için bol su içerek atlattım. Alt Ast değerim bir defa yükseldi ondan da çok korkmuştum ama çok şükür vitamini kesince geçti. Demir eksikliğim var kanım çok düşük o yüzden sürekli başım dönüyor ama kan ilacına başladım bakalım inşallah hemen toparlanır. Tüm bunların arasında bebişim maşallah çok iyi, kilosu iki hafta önden gidiyor 🧿
İnşallah sağlık açısından problemsiz geçer bari kalan zamanım.
Bu arada şu an gittiğim doktorumu çok seviyorum ve il değiştireceğim için değiştirmek zorundayım ve doktor seçemedim tabiki hala. Ancak 34’ten sonra seçebilecek fırsatım olacak. Bakalım inşallah bebeğimi bir eve doğurmak eşyalarını hazırlayıp kullanmak nasip olur çok zor zamanlardan geçiyorum 😬