Zlll canım öncelkle hayırlı olsun.. benim kızım da 25 haftalık doğdu.. ciğer geliştirici yapılmışmıydı? Doktorlar ne söyledi oksijensiz kalma, beyin kanaması gibi bi durum yoksa daha kolay atlatcaktır.. ciğer gelişimini bekleyeceksin ilkm adım bu.. sen sütünü sağmayı ihmal etme sağdıkça çoğalır, her bir damlası bebeğine şifa olacak.. başlangıçta 1 ml 2 ml gibi minik minik verecekler sütünü.. eğer bebeğinin bağırsakları midesi tepki vermezse yavaş yavaş arttıracaklar.. her zaman riskler vardır ama bu riskler normal doğan bebekler için de var.. korkularını çok çok iyi anlıyorum ama umudunu dualarını ön planda tut.. bebeğinle bol bol konuş o senin sesine alışkın zamanla satürasyonundan ve nabzından anlayacaksın seni tanıyıp bildiğini.. hemşirelere kanguru bakımını sor, şu an izin vermezler büyük ihtimalle ama sen sürekli sor.. ısrarcı olmayınca yaptırmıyolar.. prematüreler için ten teması çok değerli, bebeğine dokunmaktan korkma.. ilerisi için günlük tutmanı öneririm, kilo alımlarını not al her gün ufak bir not yaz fotoğraf çek.. özellikle entübeden çıktığında, 1 kg olduğunda, ilk kez emdiğinde gibi gibi bu anılar çok değerli.. prematüre bebişler anne karnında değil ama anne kalbinde iki kat büyür.. instagramda inci candemiri takip edebilirsin, kitaplarını okuyabilirsin.. psikolojik olarak çok yorulabilirsin çünkü 1 ileri 2 geri oluyo gelişimleri ama sen o 1 leri için iki kat sevineceksin güçlü olmalısın.. gerekirse destek al, birilerinin seni anlamasını bekleme eşinde dahil çünkü hiç kimse senin hissettiğini hissedemeyecek.. herhangi bir desteğe ihtiyacın olursa bana ulaşabilirsin.. tekrardan hayırlı olsun Rabbim o minik mucizeye güç kuvvet şifa versin ❤️