Merhaba kızlar 2 gün önce spinal ile sezeryan doğum yaptım sürecimi sizlerle paylaşmak isterim. Ve ne kadar kişiye yardımım ufakda olsa dokunursa sevinirim.. burdaki spinal etiketi ile ilgili her başlığın içeriĝini günlerce haftalarca okudum çünkü hamile kaldiğımı öğrendiğimden beri ben normal doğumdan aşırı korkan biriydim baya bir aşırı psikolojimin bozulacağı kadar korkuyordum ve sezeryan kararıma normal doğum yanlısı doktorum bile ikiletmedi korkularımı bildiği için. Ve çok istediğim tarihimi aldık çok şükür 19 mayıs 2023 sabah 8 o kadar heyecanlıydımki az uyku ile sabah 7.30 da çıktık yatışım yapıldı damar yolum açıldı ve normal doğum yapan katta idim 7 kişilik odalar vardı tek sezeryan bendim normal doğum katıydı doğumhaneleri bile karşımdaydı odamın 😄 neyse abim ve annemde geldi sondam aşağı inmeden takıldı sıfır acı sıfır sadece bir his oluyor. Ameliyathanenin kapısına kadar sadece eşim indi. Sonra orda bile bekletmemişler. Neyse beni uzandırdılar anestezi doktorumda iğnemi yaptı ve sıfır acı sıfır yeminle. Hemen bir sıcaklık indi uzattılar benim perdeyi gerdiler doktorum geldi gördüm biraz konuştum dedimki çekiştirme falan çok hissedermiyim dedim. Evet hissediceksin dedi korktum ve ameliyat başlamış ben hiç ne kesildiğimi nede dikildiğimi anlamadım tek panik yaptığım şey bebeğin çımarmak için baskı yaptılar onda bile paniklemedim ay ay ay dedim çok bastırdınız dedim bağirdım bunu hissedersiniz hissetmedim diyen de yalan söyler çünki ben bile göbeği aşağıda ve 53 kilo ile minik göbekle gittim hissetmedim diyen atar. Ve 2 dk da doğdu dikiş uzun sürüyor biraz 15 dk falan anestezi uzamanından bana sakinleştirici yapmasını söyledim hemen yaptı mayıştım. Karnıma baskı harici hiçbişey hissetmedim. GELELİM SİZE ANLATMAK İSTEDİĞİM ASIL KONUYA odama çıktığımda evet gayet uyuşum ve iyiyim sıfır acı ilede doğurdum ama benim için bundan sonra başlıyormuş. Baş aĝrısı falan hiç bişeyde olmadı ama yürümek o yürümek o dikişlerin sızısı acısı ben böyle bişey yaşamadım acımadı diyenler allah rızası için o dikişleri hissetmiyorum diyen ya bünyesi çok kuvvetli yada ağrı eşıği yok gibi bişey 2. Günümdeyim bebeğimle emzirmek dışında ilgilenemiyorum yanınızda biri kesin olmalı kalkamıyorsunuz hemen.. bayanlar yok öyle bişey ağladım ilgilenemiyorum diye ailem hep destek oldu geçicek dediler. 2 günümdeyim daha iyiyim diyemeyeceĝim ama tabiki ilk gün ağlıyordum acıdan şimdi acıyor ağlamıyorum. geçicek tabi ama zamanla zamanla 1 gece yattım ve yattığım katta doğum yapanlarada şahit oldum evet ağrıdan ağlıyorlardı bağırıyorlardı ama çıktıklarında hiçbişeyleri yoktu ayakta ben yine olsa yine sezeryan olurdum o ayrı benim büyük korkularım vardı. Şimdi gerçekten benim gibi büyük korkuları hariç sağlık problemi olanlar hariç gerçekten boyle bir acı yaşayacağımı bilmezdim asla sondaymış sedye sallanırmış bunlardan değil o neşter yarasından korkun öyle bir acı yok çünki herşeyinizle uygunsanız sağlık açısından normal doğurun. Ben sezeryanı tattım ve kendi hikayemi paylaşmak istedim benim acım hala büyük Aallah sizlerinde yardımcısı olsun bu yolda anne olmak o ani yaşamak anlatılmaz bişey sizede tattırsın rabbim 🙏🙏❤️