Morebebek gerçekten bu konuda tartışabilirliği olan tek şey tarama testleri (2li,3lü,4lü) oda birincisi bu testler oran belirler asla kesin sonuç veremez ki etrafımızda bunu çok defa gördük eğer bir kadın ben bebeğime kıyamam her türlü başımın üzerinde diyorsa yaptırmasında bir gerek yok çünkü ne bir tedavi ne başka bişey YÖK ama çözümü olan diğer tahlilleri yaptırmamak akıl karı değil özellikle Canan karatay alay ediyor insanlarla kaç kişinin vebalini alıyor şeker yüklemesi o kadar önemli ki bir anne için ani bebek ölümleri olabilir bebek gelişim gösteremeyebilir anne Doğumda kanama durmadığı için ölebilir detaylı gayet önemli anne karnında ufacık müdehale ile düzelecek sıkıngılar var Doğuma kaldığında çok büyük sorunlar olarak ortaya çıkabilir aşı ise çok kritik bir konu aşı hayatımıza yeni girmiş bir şey değil artık insanların öldüğü hastalıklar şimdi ne kadar küçük geliyor ne sayesinde ve onun yaptırmaması senin benim çocuğuma bile zarar kendi çocuğunu düşünmemesi çabası zaten ben eski usullere karşı bir insan değilim ama hayır yani bu tıpta bu kadar hafife alınmamalı