Veraerdogan benim çok zor geçti.
Normal doğum olarak ilerledi hep sürecim sezeryan istemedim hiç.
Ama suyum gelmiş haberim olmamis daha doğrusu tuvalette geldi suyum idrarimi yaparken anlayamadım o yüzden biraz suphelenmistim. Sancım başladı ama düzenli değildi açıklık 1 cm di.
Tuşe yaptılar açıklığı 2 cm e çıkardılar normal doğum olsun diye yol verdiler açılma hızlansn diye el ile muayenede orda bittim zaten.
Sonra suni sancı verdiler. 4 saat suni sancı çektim ama nerdeyse hiçbir şey hissetmedim. Ebeler sasiriyodu artık yerinde duramaman lazım nasıl hissetmiyorsun diye. 4 saat boyunca hiçbir değişiklik olmadı ilerlemedi.
Bir yandan hala suyum gelmeye devam ediyordu açıklık biraz bari ilerleseydi yine sonuna kadar gitcektim ama böyle olunca sezeryana dönmek istedim bebeğe birşey olur diye korktum genel anestezi aldım spinal istemedim çünkü çok kötüydüm zaten kaldiramam diye.
Sezeryandan ağlaya ağlaya bağıra bağıra çıkmışım hatırlamıyorum çok ağrım olmuş serumlarla falan rahatladim sonra çok iyiydim lavman falan yaptılar yürürken sorun yaşamadım. 24 saat bile geçmeden taburcu oldum yani ertesi gun.
Eve geldim akşam çok şiddetlendi ağrılarım gaz sancılarım ağlıyordum artık inliyodum git gide kötülestim nefes alamadım ambulans çağıracakti eşim. Annem falan herkes çok korktu. Kusmaya falan başladım çok. Acile gittik içerde bişey mi kaldilar diye suphelendiler bişey yoktu. Bazı sezeryanlar böyle ağır geçer dedi doktor ama ben hayatımda o kadar sezeryan yapan gördüm ama benim gibi olan bi tane denk gelmedim yani. Anlamadım neden böyle oldu.
Bir yandan süt gelmiyor onun psikolojik olarak etkisi vardi.
Hala ağrılarım oluyor baya ama dünden bu yana birazcık daha iyiyim.
Bugün de haztaneye gittim bebek için biri spinal olmuş kafasını duvarlara vuracaktı baş ağrısından mesela acayip kötüydü kadıncagiz. Bende baş ağrısı olmadı genel olduğu icin. Yani ben önermem sezeryan kesinlikle çok zor şeyler yaşadım çünkü.
Böyle olacağımı bilsem normal doğum için iyice ugrasirdim gittiği yere kadar.
Ama herkesinde benim gibi olcak diye bişey yok çünkü hayatımda kimse görmedim benim gibi olan.
Uzun oldu biraz ama tecrübelerimden bahsetmek istedim sen icini karartma sezeryan istiyosan kimisinin çok kolay geciyo tuvalete çıkınca gaz sancısı olmuyor yengelerim falan çok rahattı benim hepsi kaçar kaçar sezeryan oldular. Ama benim hep var gaz sancım 1 inde doğum yaptım hala ağrım çok oluyo ama dayanilmicak gibi değil inşallah senin çok rahat geçer 🌺