Merhaba hanımlar sizlere pozitif doğum hikayemi anlatmak istedim ki doğum hikayelerini okumak ne kadar insanı rahatlattığını iyi bilirim.🥰
Öncelikle ben yurtdışında kalıyorum burda istediğin zaman çat hastaneye gidilmiyor haber verilmeden onlar çağırmadan. Pazar gecesi eşimle cinsel birlikteliğimiz oldu doğumu tetiklediğini bildiğim için eşim ne kadar korksada istemiştim 38+2 haftamdaydın ve artık doğurmak istiyordum ilişkiden sonra saat 3 civarı sancım olmaya başladı ama halada doğuracağımı düşünmüyordum çünkü cuma günü sancılarla hastaneye gitmiştim ve düzensiz sancılar çıkmıştı hiç açıklık yoktu bu yüzden bu kadar hızlı gelişeceğini beklemiyordum neyse sancılar tuttu dk tutmaya başladım sabah 9 a kadar 6 7 dk arayla geliyor eşim oğlumu kreşe bırakıp işe gitti ben hala sancı çekiyorum her sancı girdiğinde şiddetli adet ağrısı gibi ve belime atıyor duşa girdim sıcak su tuttum belime yok hala geçmiyor eşimi aradım dayanamadığımı söyledim eşim hastaneyi arayıp haber verdi ve çağırdılar yola çıktık bu arada hastane evimden 60 km uzaklıkta hastaneye gittik nstye verildi sancılar yine düzensiz açıklığa bakıldı bir parmak kadar dedi. Ebe buralarda olun sancı çoğalırsa gelirsiniz dedi ben kabul etmedim çünkü oğlum kreşte ve daha bir parmak açıklık var bugün doğuracağım ne malum diyerek çıktık hastaneden ordada ağrı kesici verdiler içtim geçmezse 6 saat sonra tekrar içebilirsin dediler neyse eve geldik sancılarım hala var ama hafiflemişti ağrı kesicinin etkisiyle geldim bi iki saat uyudum ilacın etkisi geçmişti ve sancılarım dahada şiddetlenmişti ama hala doğum yapacağım aklıma gelmiyor ben bu şekilde akşama kadar sancı çektim evin içinde yürüdüm her sancı tuttuğunda kıpırdayamıyorum oğlumdada epidural yaptığım için sancının ne kadar şiddetli olabileceğini kestiremiyorum akşam 10 gibi eşim geldi dayanamıyorum dedim yine hastaneyi aradı ve çağırdılar saat 11 i geçiyordu evden çıktık ve meryem ana otunu suya koyup yola çıktık sancı her geldiğinde artık nefesim kesiliyor ve hastaneye varmamıza yakın istemsizce ıkınma hissi geliyor tabi oğlumdakiyle aynı olmadığı için ben midem bulanıyor sanıyorum hastaneye vardık 12 yi geçiyordu direk aldılar odaya muayene ettiler açıklık var dediler başka odaya aldılar dilimde çok olmadığı için tam net anlamıyorum konuştuklarını direk onlara epidural istiyorum dedim oysaki ben suda doğumu planlamıştım ama o sancılardan aklıma dahi gelmedi çok yorulmuştum uykusuzdum ve dinlenmek istiyordum ebe tamam odaya geçelim anestezi doktorunu arayıp haber verecez dediler hemen odaya alındım doktor geldi ebe beni tekrar muayene etti ve açıklık var dedi doktor o zaman epidural yerine spinal yapacam dedi o sıra sancılardan sebebini bile soramadım neyse spinal yapıldı ağrılarım hafifledi sonrada kesildi rahatlamıştım artık çünkü aşırı yorulmuştum hemşireye sordum neden epidural yapılmadı hemşire epidural için geçti ve spinal anında ağrımı kestiğini söyledi peki ne kadar açıklığım var diye sordum hemşire 10 cm dedi ben şok oldum şimdi mi doğuruyorum dedim evet sancı geldiğinde ıkın dedi bana ben bu kadar hızlı geleceğini düşmediğim için daha uyumayı düşünüyordum 😄 oğlumda öyle yapmıştım neyse sonra hafiften sancıyı hissettim ve ıkınmaya başladım hiç çığlık atmadan sadece kendimi sıkarak dördüncü ıkınmada bebeğim geldi hatta son ıkınmada o kadar kuvvetli ıkındım ki hemşire bana yavaş dur dedi sadece nefes al ver dedi hemencecik kızım kaydı geldi hemen koynuma bırakıp plesentanın kan akışını beklediler biraz kan akışından sonra plesenta çıktı hiç kesi atılmadı sadece içten hafif yırtık olduğu için dikiş atıldı üç gün hastanede kalıp dün evimize geldik çok şükür herşey yolunda. Bizimde hikayemiz böyle hanımlar hiç korkmayın sancılar tabiki zor ama anında geçiyor hatırlamıyorsun bile o ağrıları dilerim istediğiniz şekilde çok ama çok kolay doğumlarınız olur sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz yardımcı olabilirsem ne mutlu . Herşey gönlünüzce olsun 🥰🌺