Merhaba güzel anneler 1 haftalık taze annelikten haber veriyorum sizlere. 12 mayıs cuma günü 38+3 te spinal sezeryan oldum. Başta çok kaygılıydım. Doktorum görünce tüm kaygım bitti çünkü ona çok güveniyorum. Belden yapılan iğneyi hiç hissetmedim. Zaten sonrasında bacak bölgeni hissetmiyorsun ve oradakiler her şeyi anlatıyorlar. Şu an bacaklarını hisstemetyeceksin vb. diye. Sohbet ettiler devamlı benimle. O sırada kızımın sesini ne ara duydum, ne ara üzerini giydirip getirdiler anlamadım bile sanki her şey çok hızlıydı. Sonra kızımı babasıyla buluşturdular. Dikişleri atmak doğumdan daha yavaştı sanki. Hiç acı vb hissetmiyorsun zaten aklın bebeğinde oluyor. Sonra odaya çıkardılar. En kısa sürede bebeğimi göğsümle buluşturmalıydim ancak aksilik olmuştu sütüm gelmedi ve daha da kötüsü meme ucu yara olmuştu. Hem onun üzüntüsü hem de sancıları hafiften başlamıştı. Hemşireler geldi yürüttü ilk kalma yürüme biraz acılı oluyor ama inanın dayanılmayacak gibi değil. Sonrasında her saat başı yürümeye çalıştım. Her kalkışımda acı azalıyor yürümek iyi geliyordu. Geceyi öyle geçirdik bebeğime ebeler mama başlamak zorunda kaldılar ancak bu süreçte emzirmeye devam etmemi söylediler. Hiç pes etmedim eve gelincede ağrılara rağmen emzirdim. İlk 2 gün süt gelmedi ama yaralara zeytinyağı ve mustelanın gögus ucu kremini sürdüm iyi geldiler. Öncesinde lansinoh almıştım ama o çok fayda etmedi bende. 2 gün sonunda nihayet sütüm gelmişti gögus ucu yaralarımda hafiflemisti. İlk bir kaç gün sezeryan Dikişleri anı hareketlerde hafif sızladı. Ancak dayanilamayacak acılar değil. Sütümün gelme konusunda beslenmeme gebeliğimdeki gibi dikkat ediyorum. Bol su içiyorum birde Ebebek’te satılan mama yapıcı içeceklerden içiyorum. Şu an meleğim yanımda uyurken sizlere yazıyorum. Hiç pes etmeyin sütünüz gelmesede göğüs ucunuz yarada olsa bir şekilde geçiyor. 1 hafta içinde bir çok şey yaşamışım iyi kide yaşamışım. Şu an hafif sarılığımız var bol bol emziriyorum çok şükür ki mamaya ihtiyacımız kalmadı. Uzun yazmamaya çalıştım ama olmadı. İnşAllah herbirinizin doğumuda çok çık güzel geçsin. Sağlıkla alıp büyütelim İnşAllah 🥰