AysegulAloluAcikgoz hayatim bunu doktorunuz daha iyi bilir burda bizim birsey soylememiz yanlis olur. Bebeginizin ve sizin durumunuzu biz bilemeyiz doktorunuz daha iyi bilir. Ben yaptirdim seker yüklemesi.
fatmanurkantar hayatim şeker yüklemesi önemli bir tahlil çünkü şeker sıkıntısı bebeğe zarar verebilir kilo alımı fazla olabilir yada sizde ödem tutar Bebek gelişemez ani bebek ölümlerine sebep olabilir Doğumda sonrası kanamanız durmayabilir önlemi alınması gereken bişey bence ihmal etmeyin müdahale edilebilir bir şeyi elinizle itmeyin yaptırmanın zerre zararı YÖK çünkü bir bardak kola yada meyve suyunda daha fazla şeker var
arbustoo doktorunuza güvenin derim ben bu konuda ikiye ayrılmış durumda doktorlar. BurdAn zararı yok veya çok zararlı laflarını çok duyarsınız herkes doktor.
fatmanurkantar Tgcee kalori olarak 1 dilim baklava içerik olarak ise 4 dilim baklavaya eşit hatta çeyrek vaffleda 300lük oluyormuş ben bir porsiyon yiyorum yeri geliyor ihmale gelmeyecek bir test gerçekten önemli hem çıkarsasa en son insülin önce diyetisyen falan eğer yaptırmazsanız bebeğiniz belki diyabet olarak doğacak siz ise bilemeyeceksiniz çok önemli bunlar tarama testleri gibi bizim insiyatifimizde olmamalı çünkü bunların bir tedavisi bir müdehalesi var
matisse Benim doktorum aclik ve tokluk sekerime baktirdi oncelikle duruma gore yukleme secenegine gidecegiz dedi. Degerlerim normal ciktigi icin yukleme yapilmadi.
Calasun hayatim zorunlu değil ama yaptırırsan için rahat olur ben yaptırdım yüksek çıktı mesela şuan kontrollu besleniyoruz doktorunda yaptır diyosa bence askıya alma 🤷♀️
Tugcetaylanliyadua İçtiğin içecekte iki veya üç dilim baklavaya eşit şeker oluyor zaten. Bir oturuşta iki üç dilim baklava yiyorsun zaten. Bir zararı yok. Ben de yaptırdım. Bunlar önemli testler bence.
Daisyy Canan Karatay kuyuya bir taş attı kırk tane akıllı çıkaramadı. Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim bizim okuldaki profesörler doçentler hiç sevmezdi canan karatayı hep dalga geçerlerdi toplumu yanlış yönlendiriyor derlerdi. Şeker yüklemesi doktor gerekli görüyorsa kesinlikle yapılmalı o içecek kadar şekerli kaç tane besin tüketiyoruz gün içinde merak etmeyin. Doktorlara güvenin. Televizyon şovmenlerine değil.
Ceren0734 Valla çok doktor gezdim ben çoğuda prof hepsinin ilk söylediği hurafelere inanma şeker yüklemesi mutlaka yaptır hayati önem teşkil ediyor oldu. O yüzden bende çarşamba yaptırıcam
Caglaaa Ben yaptırdım 75 lik yükleme yaptırdı doktor hiç aklımdan da yaptırmamak geçmedi Allah korusun çünkü şekerden bebeğini kaybeden çok insan duydum önlem alınmadığı için
Daisyy oglummehmedim evet doğru o yüzden bu şeker yüklemesi meselesi yüzünden 15 gün meslekten men edildi kendisi. Kimbilir kaç tane gebe ve minicik bebeklerin sağlığıyla oynadı. Demek istediğim fikri olabilir ama televizyon her zaman her şeyin söylenebileceği bir yer değil bunun farkında olsaydı zaten meslekten men edilmezdi 15 gün.
Cans50 Ben yaptırdım doktorum önerdi ve şekerim çıktı şimdi diyetyapıyoeum diyetle düştü şekerim ihmale gelmez