belemirselinn Merhaba happymom ailesinin minnoş anne adayları. Öncelikle kolay bi hamilelik yaşasam da 35. Hafta da plesenta yaşlanması başladığını öğrendiğim zaman biraz allak bullak oldum. Doktorum 37. Haftaya kadar tavşanımın anne karninda kalmasını sağlamak icin 2 hafta yanlızca yatmamı soyledi sebebi akciğerlerin tamamlanmasını sağlamaktı. Velhasıl kelam 2 hafta yattım hic efor sarf etmedim ve 37. Haftayi gördük. 38i de hatta 🤣 38 de çatı muayenem oldu 1 parmak açılmam vardi yumuşama başlamıştı bugün yarin baslar dedi doğum. Tabi ben panik 38 oldu 39 gelen giden olmadığı gibi şancınin yalancısı bile yok 😂 39+4 hala sancim yoktu ve plesenta artık bitmek üzere ve suyum da çok azalmışti. Doktorum pazartesi artık yatıs yapalım dedi suyun biter evde müdahale edemeyiz dedi. 2 gün geçmek bilmedi oynuyomu hareket etmedi yediğim çikolatanın haddi hesabı yok 😂 Pazartesi sabahı tarihler 29 Ekim, hep o gun doğum yapmak istemiştim 40. Haftam 30 Ekimdi bu arada. 8 bucuk gibi yatisim yapildi. Hastaneye gidince ilk yapılan nst idi gup gup atan bir kalp vardi. Masallah 😊 sonra tekrar açılmam varmi diye bakıldı bu sefer bakan ebe idi kolay diyemicem tabiki eli cok ağırdı. Ve olanlar açılmam hala 1 cm. Bu arada öncede kararlastirmistik ilk etapta suni şancı yerine protez yani rahimden fitil le rahim uyarılackti. Bu fitil 4-6 saat te etki edermiş. Bana etkisi 15 dakka sonra başladı tabi ben sevindim oh ohhh hemen doğurcam 2 saat sonra hala açılmam yoktu. Dedim kendime olacak merak etme. Bide şunu söylemeliyim illa normal doğum olsun diye bi ısrarım hic olmadi bebegim sağlıkla doğsun fark etmezdi lakin önceliğim ise normaldi. 3 saat sonra açılmam 2 cm olmuştu gene sevindim tabi. 4 saat sonra ise rahim ağzı 2 ayrı açılmaya başlamış içten 2 cm dıştan 3-4 cm olmuş vee kanamam başlamıştı. Artık suni sancı alma vakti gelmişti, açılmam eşiylesin diye. 9 saatin sonunda iç açılmam 2 cm ve dış açılmam 6 -7 cm di 😑 artık sabrım kalmamıştı. 1 saat daha bekleyip sonra ara veririz dedi doktor 8 saat bekleyip tekrar suni şancı vermek gerekirmiş. 10 saat sonra herşey aynıydı ve kanamam çoğalmıştı. Iç kısım artık acilmayacakti belliydi. Zorunlu sezeryana alındım. Aksam 7 ye dogru. 19:03 de oğlusum doğdu. Sağlıkla sihatle cok şükür. 1 bucuk gün sonra eve geldigimde ayağa kalmıştım cok şükür ama bu bana biraz ödem olarak geri dondu bugün 20. Günümüz hala ayaktayım. Demem o ki hamileligim boyunca korkuma balık yemedim bozuktur bayattır diye, su içsem dışarda bebeğe bisey olcak sandim hep korktum. Endişe ettim. Şu an da oyle yim. Ama ne olursa olsun doğum şeklinden ve başınıza gelen şeylerden korkmayın. Allah'a inanın sağlıkla sihatle dünya ya geleceğine dair. 3 ay bulantidan yemek yiyemedim sonra da az yiyebildim Her şeyi yiyemedim ama bebeğe yarayacak şeyler yemeye özen gösterdim. Herkes küçük çocuk dogurcan dedi 15 kilo almıştım ama hep karnıma cok şükür 3.5 kilo doğdu. Kimseye kulak asmayın Rabbime inanın, Allah hepinize bebeklerinizi saglikla sihatle kucaginiza almayı nasip etsin insallah. Ben ve Arden Bulut'tan hepinize sevgiler..
deletedmom734 belemirselinn RABBİM HAYIRLI EVLAT EYLESİN analı babalı büyüsün sağlıklı mutlu huzurlu olsun inşallallahhh🤲🤲🤲🤲💖💖💖💖💖 Bizlere dua et... Herkese hayırlı doğumlar olsun... ( duygusu gelen gebeyim yine 😢)
Ebrumertruzgar belemirselinn ne kadar guzel yazmissin bnde carsamba sezeryana giricem ama korkuyorum sanirim biraz fazla bilmek okumak daha kotu fazla bilmemek bazi seyleri akisina birakmak lazim
mmhanBakrGlbahar belemirselinn geçmiş olsun, hayırlı olsun canım evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah.
As06 Bende 6 saat (son 1 saatı olum gibiydi) sunı sancı alıp defalarca acıklık lık kontrolunden sonra sezeryana alındım Allah evladını saglıkla buyutmeyı nasıp etsin :)
belemirselinn Ebrumertruzgar Şuan korkuyosun belki ama inan bebeğini düşündüğünde cektigin acı acı olmuyo, tabiki sıkıntıları var ama Allah sabrını veriyo
belemirselinn SerpilG Cok efor sarf etme, sigara kullanma sigara dumanına maruz kalma falan.. Ama ben sigara kullanmadım ogrendigim an bırakmıştım
Bebegimvebiz belemirselinn darısı biz bekleyenlerin başına 🙏Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah 💕 analı babalı büyütsün 💕
Ebrumertruzgar belemirselinn yaa beni dogumdan sonrasi korkutmuyo yani o odaya cikasiya kadar olan kisim korkutuyo ameliyat ortami