ElBam Mono mono ikizlere hamile olan var mı kızlar, tek plesanta tek kese arada zar yok.. kendimi korkutmak istemiyorum rahat geçiriyorum ama bazen aklıma takılıyor ya bişey olursa Allah korusun 🥹
Hrftm ElBam bende aynı durumdayım 14haftalik gebeyim yeni öğrendim arada zar olmadigini Çokta korkuttu doktor bni ölebilirler falan dedi 32.haftada doğum olck benmm sen kaçıncı haftandasin cinsiyetlerini ogrendinmi
Svgi06 ElBam Bende mono monoyum 29haftaya giricem şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım cok şükürki doktorum 32 iyi bir hafta dedi riskli oldugunu için ben 34kadar diretecegim eger sorun olmassa tabiki ben hiç korkuyla geçirmedim rahat olun bebeklerde annedeki stresi hisseder tek gebelik gibi düşün allaha bırak su gibi geçiyor inşallah 🥰
Likayolcusu Hrftm bu haftadan ne zmaan doğum yapacağınızı mı söylediler bende çift yumurta ikizlerine gebeyim 31. Haftamda doktor 36 da hiçbir sorun olmazsa 37. Haftada alıcaz dedi size nasıl bu kadar erken konuştular
ElBam Hrftm canım doktor bana dediki internete flan bakma evet riskleri bunlar ama illede öle olacak diye bişey yok. Allah büyüktür ya inşallah duamızı edicez iyi bakıcaz kendimize. Ben daha peri. Gitmedim doktor yönlendircem dedi. Ben 17 haftadaym suan bi sıkıntı yok çok şükür inşallah da olmaz.. Cinsiyetleri kız 🥹🥰
Bebegumy Merhaba ben de 7+4 teki kontrolümde öğrendim bebeklerimin tek yumurta ikizi olduğunu ve o şaşkınlıkla sormadım ayrı ayrı keseleri var mı diye. 29 mayısta tekrar kontrole çağırdı dr. Ultrason görüntüsünü ekliyorum benim de mono-mono mu acaba yoksa ayrı keselerdeler mi? Yorumlayabilecek olan varsa yardım rica ediyorum🤍 
MelikeYavuz Bebegumy aralarında zar olup old anlmak için erken haftanız daha, bana 7. haftada kadın doğum yık demişti, 9.haftada perinatolojiye gittim zarı gördü. kadın doğumcularla perinatologların cihazları farklı oluyor. perin. daha detaylı görebiliyor
Hrftm Likayolcusu tek yumurta benmki arada zar yok die bebeklerin ölüm riskleri fazla oluyor dedi o yüzden 32.haftada doğuma alcm seni dedi bilmiyorum ya bulunduğum bölgede başka perinatoloji uzmanı yok başka memlekete de goturcek kimsem yok eşimin iş durumundan dolayı öyle her saniye izinde alamiyor
Svgi06 Hrftm Bende perinatoloji takipliyim iki ayrı doktora gidiyorum prof olanda aynısını söylüyor 28den sonra kan akışları bozula biliyormuş o yüzden riske atmadan 32alalım diyorlar hatt bana 28yatış önerdi bir ay ben kabul etmedim evde oglum var okula giden onun piskolojisinide düşünmek zorundayım stres yapmayın gerisi geliyor inşallah
Hrftm ElBam anladım cnm sağ salim hepimiz kucagimiza alalım inşallah Peki bebekleerinde birinin önde birinin geriden gelme durumu varmı yada daha küçükken dedilermi böyle bisey
Birikii Benimkiler de mono mono evet çok riskli ama her mono mono da risk olacak diye birşey yok çok güzel bir hamilelik geçirdim çok şükür hiç bir sıkıntım olmadı 34+5 de doğum yaptım bebekler daha dururdu ama ben dayanamadım artık
ElBam Birikii canım hayırlı olsun adına sevindim. İnşallah bende 35leri görürüm. Bana sezeryan nasıl geçtiğini birde hastane çantana neler koydugunu anlatabilir misin şunuda koy dediğin özellikli şeyler var mı sana zahmet
Birikii ElBam inşallah iyi düşün iyi olsun. Sezeryan çok güzel geçti ikinci sezeryanım bir sıkıntı yaşamadım. Hemşire seni yürütmeye gelecek sezeryan dan sonra o kaldırdığında sürekli yürü ne kadar yürürsen o kadar çabuk toparlanırsın. Küçük burç gibi çantalar aldım valizin içine koymaya bebeklere birer takım eldiven şapka zıbın üst alt birer bez koydum ve bir paket ıslak mendil üstüne de yazdım hemşeriye verilecek diye. Birer de battaniye. Ayriyetten 2şer takım daha koydum başka hurca ve birer battaniye daha değişecek olursam diye. 1 paket bez 64lü ıslak mendil. Başka bir hurca biberon birer tane emzik süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri. Meme ucu kremi ve meme ucu silikon. Bizimkiler küvöze girdiler o yüZden kıyafet felan vermedim hemşire sadece 1 paket bez ıslak mendil biberon emzik ve mama istedi kendileri söylüyor hangi mama olduğu o yüzden önceden almadım eşim gitti aldı hemen . Kendim için 3 tane eşofman takımı pijama olarak dépend bez havlu sıcak su torbası kalın çorap terlik hırka aldım. Sonradan eşim şampuan tarak getirdi hastanede banyo yaptım çünkü. Su kayısı şofası ve sıvı içecekler gazın çıkana kadar yemek yasak benim 1 gün sürdü gaz çıkarmam. Islak mendil el havlusu hamilelik yastığım ben onsuz yatamıyordum çünkü aklıma gelen bunlar şart olanlar. Süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri sütümü sağıp aşağı inip hemşireye veriyordum
ElBam Birikii çok saol canım not aldım şimdiden. Çok detaylı anlatmışsın teşekkür ederim 🫶🏻 peki bebekler ne kadar kaldı küvezde. Küvezden korkmuyorum psikolojik olarak kendimi ayarladım ☺️
Birikii 10gün kaldılar korkma zaten inanki ben artık iyi ki küvöze girmişler diyorum onlar çıkana kadar ben tamamen toparlanmıştım ve kendim bakabildim yoksa çok zor olurdu. Küvözün tek sıkıntısı bizimkiler çok uzaktaydı zaten cam var arada ve 2dk izin veriyorlar ben yüZlerini hiç göremedim sonra hemşirelerden rica ettim resimlerini çekti 7ci gün görüp kucağıma alabildim emzirmeye çağırıyorlar 3gün sonra çıktılar zaten
Svgi06 Birikii Peki süt sagıp yolladınızmı ongün boyunca sizi arayıp durumlarıyla ilgili bilgilendiriyorlarmı
ElBam Birikii Birikii maşallah 🧿🫶🏻 peki canım tecrübene dayanarak nasıl beşik aldın nasıl bebek arabası aldın bunları merak ediyorum açıkcası
Birikii Svgi06 evet evde 2 saatte bir sağdım gece gündüz 2 saati geçirmedim hiç saat 13de görme saati o zaman götürüyordum her gün bebeklerimi 2dk uzaktan görüp doktorun odasına çıkıyordum o bilgi veriyordu gece nasıl geçti neler verdiklerini ne kadar süt içtiklerini a dan z ye anlatıyordu
siyahinciii Bizde tek yumurta ikizi beyefendiler ile 25. Haftadayız sürekli erken gelmeye kalkıyorlar geçen hafta 2 gün hastanede yattım sancım vardı şimdi de rahim kısalığım çıktı tuvalet haricinde kalkmam yasak onlar sağlıkla gelsinler de başka bir şey istemiyorum bildiğin ev hapsi gibi benim
Birikii siyahinciii inşallah zamanında gelirler dinlen bol bol boşver hiç bişey yapma sonra geldiklerinde bu günlerini ararsın 🤣