aysehcn07 Ben şuan Sivas'tayım ama doğumu Antalya'da yapacağım. Burda bize gebelik eğitimi verdiklerinde doğum katını da gezdik çok beğendim. Ebeler deddi ki yeni yapılan hastaneler, şehir hastaneleri hep bu planla yapıldı. Hepsinin doğum katı aynı dedi.
Kepez de 2 yıl bile olmadığından çok yeni ve temiz hastane. Doktor ve ebeleri nasıl bilmiyorum ama hastane planı olarak doğum katı çok iyiymiş.
Yeni hastanelerde doğum katı şöyle; Tek kişilik odalar. Sancını orda çekiyorsun. Nst ye bağlı yürüyüp, eğilip, dolaşabiliyorsun. Doğum başlayınca ayrı bir odaya taşınmıyorsun. O odada doğuruyorsun. Başında 2 ebe 1 hemşire oluyor en az. Bebeği hemen göğsüne veriyorlar istersen. Dikişlerin atılıyor. Bebek gözünün önünde o odada ilk tetkikleri yapılıyor.
Son ana kadar refakatçin (erkek olmayacak) odada senle kalıyor hatta ebe çık demezse doğumda bile yanında kalıp elini tutuyormuş. Ama ebeye bağlı. İşbirlikçi ve söz dinleyen bir hamileysen ve yanındaki destekçiyse, ayakbağı olmuyorsa kalsın diyebiliyorlar.
Sezeryan odası da o katta. Allah korusun sıkıntı olursa 1 dakikadan kısa sürede sezeryana başlayabiliyorlar.
Doğum güzel bittiyse kucağına bebeğini verip yenidoğan katına seni çıkarıyorlar.
( bu olayı ben bizzat Sivas'ta öğrendim. Kepez'de doğum yapan kuzenime anlattım. Aynısı işte ben Kepez'de doğurdum dedi...)