Fatmabltc iki doğumum da normal oldu, hep normal istiyordum başından beri. İlk doğumumda 14 saat sancı çektim 14 saatin sonunda aldım oğlumu kucağıma , ama erken doğum olduğu için 2 hafta küvezde kaldı. 3 gün büyük tuvalet yasaktı altımda hortumla gezdiğimi bilirim küçük tuvalet için çünkü felaket yırtılma oldu ve dikişlerim mahvetti , ikinci doğumum 5.6 saat sürdü hiç dikişim olmadı, hemen ayağa kalktım , şimdi 14 haftalık 3.kez hamileyim ve bazı sebeplerden dolayı sezaryen düşünüyorum iki tane normal doğum yaptın bunu da normal yap diyen o kadar çok kafadan ses çıkıyor ki kimse ne açıdan sezaryen seçtiğimi umursamıyor , kimse keyfi için bıçak altına yatmaz, ya acı eşiği düşüktür korkuyordur yada doğumu o anlık sezaryen gerektiriyordur. Ben normal doğum yaptım diye 14 saat çektiğim acının eşiğini ve sonrasında atılan dikişlerle afedersin kıçımın üstüne dai oturamamın acısını nasıl tarif edeyim ? Normal doğum kolay gibi geliyor sonrasında ayağa kalkıyorsun deniliyor bunun garantisini hamile arkadaşlarımıza kim verebilir ? Veya sezaryen oluyor diye o kolayına geldiğini başkalarına böyle düşünme hakkını kim veriyor?. İsteyen istediği şekilde doğum yapar. Normal doğum çok sağlıklı deniliyor çocuk daha sağlıklı oluyor deniliyor o yüzden mi çoğu bebek hastane köşelerin de küvezler de kalıyor ? Ben normal doğım yaptığım halde bebeğim küvezde kaldı görümcem aynı haftalar da erken doğumla sezaryen oldu ama bebeğini ertesi gün kucağın da evine götürdü buna ne demeli ? Doğumun her türlüsü zor , önemli olan annenin de bebeğin de sağlıklı olması. Normal doğum çok sağlıklı sezaryen çok kötü bakış açısı bir an önce değişmeli. Doğumdan sonra o bebekle sabahlara kadar uykusuz kim kalıyor ? Kim besliyor ? Kim yemek yemeden içmeden sadece evladının sağlığını düşünüyor ? Bence bunlar göze gelsin. Doğum şekli değil.