ilknur_35 Merhabalar 10 haftalık gebeyim doktorum 2 hafta sonra ikili tarama yaptırmamı söyledi ikili tarama yaptıran varsa nasıl yapıldığını paylaşabilir mi alttan muayene filan var mı 😏
ikbalk ilknur_35 sizden kan alınıp bebeğiniZe ultrason ile bakılıyor. Organlarına, kemiklerine falan detaylı bir şekilde bakılıyor.
Semyyy ilknur_35 hayir alttan muayane falan yok ultrasondan detayli olarak bebege bakiyolar daha sonra kan veriyosunuz cocukta hastalik olma ihtimali vs onlara bakiliyo o kadar 😊
CerenKonus1 İkili tarama genelde bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılan bir uygulama ben yaptımadım doktorum eğer öyle bir durum varsa aldırmayı düşünür müsün dedi hayır dediğim için yaptırmak zorunda değilsin dedi
ilknur_35 CerenKonus1 Ben de internetten böyle bi yazı okuduğum için yaptırmak istemiyordum aslında ama eşim yaptır diye tutturdu
CerenKonus1 ilknur_35 ben şahsen yapmak istemedim 20. haftadan sonra 3lü tarama var zaten bir şey varsa orda söylerler o yüzden yapmayı gereksiz görüyorum