Öncelikler merhaba arkadaşlarrr 🤍 umarım doğum hikayemi okuduktan sonra benim gibi sezeryandan vazgeçip normal doğum yapmak isteyenlere umut olurrr🙏🏻 14 Mayıs akşamı bel ağrılarım olmaya başlamıştı 39+1 haftalıktım o gün de zaman da yaklaştıkça acaba doğum sancısı mı diye dakika tutmaya başladım ilk gebeliğim bu arada doğum sancısının ne olduğunu bilmiyordum belime ağrı girdikçe saate bakıp eşime yazdım sürekli saatleri unutmayayım diye farklı aralıklarla 8-10-13-15 dakika aralıklarla belime ağrı giriyor 1 dakika sürüyor geçiyordu gecesi kadın doğum acile gittik acaba doğum sancısı mı diye ama dayanılmıycak bir ağrı değildi nst ye bağladılar hiç sancım çıkmadı doğum sancısı değil dediler açıklığıma baktılar 3 cm açıklığım vardı ama zaten 2 aydır 2,5 cm açıklığım olduğu için yatış vb bir şey yapmadılar geri eve yolladılar beni nst de çıkmayınca doğum sancısı değil dedikleri için eve geldim bir duş aldım ağrım geçer belki diye sıcak su torbasını ayaklarıma koydum ama nafile sabaha kadar devam etti ağrım sabah artık eşime dedim ağrım hala devam ediyor fakat doğum sancısı değil diyorlar doktoruma gidelim sezeryan olmak istediğimi söyleyelim sezeryanla alsın artık dedim eşim de beni o halde görünce kabul etti nasıl istersen dedi hastaneyi çantamızı alıp hazırlanıp hastane yolunu tuttuk doğumhanede muayeneye aldılar beni 15 Mayıs sabahı ben direk abla muayene etmenize gerek yok doktorumu arar mısınız ben sezeryan istiyorum sancılarım var dedim ebe tabi muayene etmem lazım öncelikle ama sezeryan olmak istersen yine sezeryan olursun dedi neyse beni muayene etti ablacım sen sezeryan olmak istiyorsun ama 8 cm açılman var doğumun gelmiş bile senin dedi saat 9 buçuktu 1 saat içinde güzeller güzeli prenses kızım kucağımdaydı 🙏🏻🥰 doğr doğmaz bir sakinleme oldu ne ağrı ne sızı hiç bir şeyim kalmamıştı 🌸 ve bütün ebeler şaşkındı ilk doğum olmasına rağmen nasıl 1 saatte doğum yaptın evde nasıl durdun bu açılmaya kadar diye ama çok şiddetli dayanılmıycak ağrılar değildir dediğim gibi şükürler olsun bugünümüze 🙏🏻 halbuki asla normal doğum yapamam dayanamam diyen bendim ben yaptıysam herkes yapar inşallah herkesin kolay normal doğumları olurrrr bir maşallahınızı alırız 🙏🏻🥰🌸🙈🤍💕