Günaydın arkadaşlarım bugün sizler icin bir kaç bilgi topladım, hamile kalmak isteyen arkadaslarım içindir bu bilgiler 💐
Not: Cok bilmiş arkadaşlarım lütfen sizler sohbete dahi olmayınız, zira bu bilgiler araştırılmış bilgilerdir.💁🏻♀️
• ÇATLAYAN YUMURTA NASIL ANLAŞILIR •
- Yumurta çatlaması, kadınların ovulasyon dönemlerinde yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkması durumuna denmektedir. Yumurtlama gününün yaklaştığı zamanlarda akıntıda artış olur. Yumurta çatlaması kasık bölgelerinde ağrıya neden olurken göğüslerde şişlik ve vücut ısısında artma gibi tepkimelere de yol açabilmektedir.
•OVULASYON TESTİ SONRASI İLİŞKİ •
- ovulasyon testi çift çizgi çıktığında bu durum ortalama 24-36 saat içinde yumurtlama işleminin gerçekleşeceğinin habercisidir. Pozitif çıktığı andan itibaren 24 saat sonra cinsel ilişkiye girmeniz hamilelik şansını artırır. Yumurta, yumurta kanalında sadece 24 saat yaşar. Bu saatlerin doğru kullanılması önemlidir.
• YUMURTLAMA DÖNEMİNDE CİNSEL İLİŞKİ •
- Aslında tam da yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz gerekmez, sperm cinsel ilişkiden sonra fallop tüplerinde 3 ila 5 gün canlı kalabilir ve yumurta yumurtalıktan salındığında onu hala dölleyebilir.
• YUMURTA DÖNEMİNDE İLİŞKİ SIKLIĞI •
- Ayın hangi dönemleri çiftler için şans artıyor? 28 günde bir adet gören kadında 14. gün yumurtlama günüdür. Dolayısıyla 10. günden itibaren gün aşırı ilişki olması, hamilelik şansını en çok artıran tempodur.
• HAMİLE KALMAK İÇİN KAÇ DAKİKA YATILIR •
- Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır.
• EN İDEAL CİNSEL İLİŞKİ KAÇ GÜN OLMALI •
- Genellikle önerilen haftada 2-3 kez düzenli bir cinsel ilişki olmasıdır. Ancak yaşam koşulları, iş hayatı, stres gibi faktörler ilişki düzenini etkileyebilir.
ÖNEMLİ;
ARKADAŞLARIM ÇOCUK İSTİYORSANIZ İLK ÖNCE TAMAMEN BEYNİNİZDEN ÇOCUK İSTEĞİNİ SİLMENİZ LAZIM, YANİ HER AY TABİKİ DE OLACAK DİYE BİR KANUN YOK HEPİMİZİN BAŞINDAN GEÇTİ BU DURUM AMA KAFAYA TAKMAK VE HER DEFASINDA YİNE Mİ TEK ÇİZGİ ÇIKTI DEDİĞİMİZ ANDA KENDİMİZİ DOLDURUYORUZ VE İSTER İSTEMEZ VÜCUDUMUZ, ORGANLARIMIZ BU DURUMDAN ETKİLENİYOR. EŞİNİZ İÇİNDE AYNI ŞEY GEÇERLİ. İLİŞKİYE GİRDİĞİNİZ ZAMAN İKİNİZDE AKLINIZDAN COCUK İÇİN GİRDİĞİNİZİ ÇIKARIN, O ZAMAN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYACAKSINIZ 💐
• BİLGİLERİM ŞİMDİLİK BU KADAR ARKADAŞLARIM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY OLURSA LÜTFEN SİZDE ARAŞTIRINIZ YA DA DOKTORUNUZA DANIŞINIZ. ÇÜNKÜ BENDE HAMİLE KALMADAN ÖNCE, HERKESTEN BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORDUM BU SEFER KENDİM ANLAM VEREMİYORDUM. BİRAZ İNTERNET, BİRAZ DOKTORUM DERKEN DAHA AYDINLIK BİLGİLER ALMIŞ OLDUM. KENDİNİZE ÇOK İYİ BAKİN ARKADAŞLARIM 🫶💐