designermoms Merhaba kızlar preeklampsi geçirdim burda bir kaç bu konuda post açtım ben yüksek tansiyonla öğrendim daha önce ödem dışında bir belirtim yoktu. Her neyse bebekte gelişim geriliği ya da suda azalma yapabiliyormuş ya benim suyum sınırda çıktı geçen hafta ben de her gün havuç suyu içiyorum deveci armudu yiyorum suya iyi geliyor diye gerçekten öyleymiş bugün doktorum kontrole çağırdı çok şükür azalma yok güzel dedi Bebeğim bir kaç gün geriden geliyormuş bu normalde de olabilirdi dedi bugün 33+0 1900 gr çıktı iyi dedi beklediğimiz gibi küçük kalmamış dedi Evde tansiyon takibi yapıyorum eğer yine yüksek çıkarsa doğuma alınacağım bu sefer Hep normal doğum istiyorduk ama tansiyona bağlı zorunlu sezeryan olacağım Asıl konu şu bugün doktorum dedi ki normalde sezeryan 38de oluyor ya şu an hedefimiz 36 dedi ona da iyi gelirsek 37 dedi belki bir ihtimal zorlarsak 38 olur ama büyük ihtimalle 37de alırız dedi Beslenmeme dikkst ediyorum tansiyonum artmadı şükür ilaca başladık Tabi ki sağlıklı olsun ama doğum yapıp eve onsuz dönmek en büyük korkularımdan biri 36 ya da 37de doğum yapıp bebeği küvöze girmeyen var mı 🥹🫶🏻
Kalbiimde2can designermoms canim ilk oglumu 37+1 de dogum yaptim küvöze girmedi cok sükür 🤲🏻 saglicakla gelsin insallah bebislerimiz ❤️
Hilalll28 designermoms yani doğan yoğun bakım hemşiresiyim canım 37 erken bir hafta değil ki neden korktun ? 36 ve sonrası normal zaman kabul edilir miadında deriz. Ama şunu unutma önemli olan bebeğin reflex gelişimidir haftasından Ziyade. 40 haftalık olup yoğun bakıma giren de olur 34 haftalık olup anne yanına verilen de.
designermoms Kalbiimde2can maşallah çok teşekkür ederim Allah size bağışlasın inşallah bizim de öyle olur korkuyorum biraz 🥹 kaç kilo doğmuştu hatırlıyor musunuz
Kalbiimde2can designermoms amin rabbim tüm evlatlarimizi bizlere bagislasin insallah canim korkma allahin izniyle saglicakla kavusup hic sIkintisiz beraber hastaneden cikarsiniz insallah🤲🏻 3200 gram dogmustu canim 🤭
gakkoyengee designermoms uzun yazıyı okumadım başlıkta yazana göre cevap verdim 🌸 inşallah sağ salim kavuşursunuuz ❤️🥰
Mervelikli Benim arkadaşım 34 de doğum yaptı 2300 dü ertesi gün hastaneden çıktılar tamamen bebeğin gelişimi ile alakalı içini ferah tut
designermoms Kalbiimde2can aminnn amin çok teşekkür ederim 🥹 maşallah paşaya biz o kadar olmayız sanırım 🥲
Matmazel006 Kg su 2kg hu geçince kuvoze almazlar haftası erken diye. Ama 39 da doğup enfeksiyon sebepli yatanda var başka sorundan yatanda var her şey erken doğdu kg su az direk kuvoz vs diye değil. Solunum sıkıntısı vs oluyor geç de doğsa o zamanda aliyolar kuvoze içinizi ferah tutun bol bol dua edin sağlıkla doğsun minnoslae.🫠
designermoms Matmazel006 evet bir arkadaşım 42. Haftada doğum yaptı bebek küvöze girdi farklı bir durum olunca giriyorlar da acaba dedim haftası küçük olunca kesim direkt alıyorlar mı inşallah olmaz korktuğum gibi çok teşekkür ederim 🥹🫶🏻
Kalbiimde2can designermoms sagol kuzumm olsun moralini bozma hep iyi düsün iyi seyler olsun bak doktorda demis iyi gidiyor diye son zamanlardada iyi kilo alirlar zaten 🥰❤️
designermoms Kalbiimde2can beslenmeme çok dikkat ediyorum zayıf olması önemli değil de inşallah o hastaneden beraber çıkarız en büyük duam o çok teşekkür ederim 🥹🫶🏻
caglaaakk22 37+4te pazar günü sezaryenle doğum yaptım maalesef bebeğim solunum sıkıntısından dolayı kuvöze girdi, 3 gün oldu halada kuvözde çok zor Allah kimseye yaşatmasın, inşallah bir an öncede kavuşuruz oğlumuzla 🙏🏻
designermoms caglaaakk22 çok büyük geçmiş olsun en kısa zamanda bebeğiniz size kavuşur inşallah 🙏🏻 Siz güçlü olun o da güçlü olacaktır yeter ki sağlıklı olsunlar bekleriz yine ben de kendimi ikisine de hazırlamaya çalışıyorum 🥹🙏🏻
mamacitaS caglaaakk22 hic sikmayin caninizi cabucak toparlar bebeginiz merak etmeyin en kisa zamanda evladiniza kavusun insallah dua edicem sizin icin 🙏🏼
mamacitaS bende dun 37+1 de doğurdum 2.250 doğdu öncesinde ciğer gelistirici olmustum kuveze girmedi cok şükür