Ahhh o kokusu…
13 Mayısta gece saat 2 de kanama ile hastaneye gittik nişanım gelmiş daha önce yeşil kansız gelmişti ama muhakkak bir miktar kan geliyormuş gelmedi demiştim ama onu görmek gerekiyormuş bilmediğimiz için panikle gittik. Açıklığım 3 cm idi ertesi gün 40+2 14 Mayıs anneler günü oy kullanmaya gittik saat 3 gibiydi ama belimde Farklı bir his vardı anladım ya geliyor ya gelecek. Eve geldik belimden giren kramplar artmıştı eşime aşkım ben acıktım acayip kokoreç istiyorum yiyelim mi dedim sipariş gelene kadar belimden giren ağrılar can yakmaya başlayınca duşa gireyim dedim yemek falan geldi ben çıkamadım duştan bir saat kaldım ama akan su vücudumu resmen haşlıyordu ancak rahatlayabiliyordum çıktım yemek yedim ağrılarım 3 dk 1, 2 dk boyunca sürüyordu hastaneye gittik hemen saat 19:30da hastanedeydik bebeğe baktılar kalp atışı iyi ama belli, bir heyecan var yüksek çıkıyor ben sancı hissediyorum belim ağrıyor şiddetini hissediyorum ama nst ye girince çıkmıyor sancı 38 de kalıyor ama benim çok canım yanıyor açıklık hala 3 cm kafayı yiyeceğim süreç ilerlemiyor ben nst yüzünden yatıyorum sancım gelince kalkamıyorum vücudum yanıyor resmen ölüyorum sanıyorum herkes çok ilgili çok candandı gerçekten benimle kardeşleri gibi ilgilendi özelde bulamayacağım kadar güzeldi neyse asistan hekim gelip sürekli açıklık kontrol ediyor 2 saatte 4 cm oldu sadece sancı 60 a kadar çıkıyor o sırada can alıp can veriyorum ama sancı yok diyorlar ebelerden biri elini soktuğunda bebek çok aşağıda ama birden gelecek galiba dedi çıktı ve o esnada kendi doktorum geldi nst yi çıkartın kadın ölmüş burda hareket etsin dedi hemen söküp attım kendim ve eğil kalk hareketleri yaptım yere soğuk zemine yattım secde pozisyonunda acayip bir ıkınma ve büyük tuvalet ihtiyacı geliyor geldikçe çömelip eğiliyorum ve ıkınıyorum, ıkındıkça vücudumdan farklı vücut sıvıları çıkıyor çok farklı şeyler hissediyorum bu esnada diyaloglar falan devam ediyor ebe ve asistanlar ile işte diyorum normal diye direten aklıma tüküreyim alın bunu bu burdan çıkmaz ben çıkartamam bunu falan herkes için o kadar doğal bir süreç ki aslında herkes kahkaha falan atıyor benim dışımda lütfen alın artık beni doğuma diye yalvarıyorum ben. En son doktorum geldi açıklığa baktı saat 21 civarıydı 7 olmuş gayet güzel dedi zaten açıklığım kontrol edildikçe hızlanıyormuş saat 22.22 de beni hadi gidelim Elif diyerek doktorum doğumhaneye gönderdi kot tişört ve kasap önlüğü ile doğumhaneye aldı adam benim hamilelik ve öncesi hikayeme hakim olduğu için devlet doktoru olduğu halde seçim günü benim için çıkıp geldi size o an ki duygularımı zaten anlatamam (doktorum özel öğretim üyesi 4 senede sadece bir kaç kişiyi normal doğuma almış denk geldiği için) beni çatala aldılar ıkınma isteği gelince ıkın sadece benim talimatlarımı takip et çok Kolay olacak dedi ilk ıkınmada bebek vajina girişine kadar dayandı ikinci ıkınmada saçları falan artık dışarıdan belliymiş 3. Ikınmayı beklerken herkes oğlumun saçlarını elliyordu. Doktor dediki Elif son ıkınma sakın bırakma durma salma tamam diyene kadar devam et dedi hocaaam diye bağırdım haaayyy hak edasıyla doktorum çocuğu bir kavradı😂😂 aman yarabbi sanki biten tükenen oksijen ihtiyacıma bilmediğim bir el dışardan destek sağlıyor gibi o halde tek ve çok kısa alınmış bir nefesle bebeğime uzun bir süre ıkındım ve birden elim karnımın üzerinden düştü (siz siz olun normal doğum esnasında bebeği elinizle üstten aşağı ittirmeyin) derin bir boşluk ve tamam bitmişti. 22:35 te oğlum doğdu 1 dikiş ve çokça hemoroid ile geceyi kapattık. Oğlum sonunda kucağımdaydı ve fiziki ağrılarım acılarım herşeyim gerçekten peri masalı gibi bir anda bitti ne kemik ne pelvis ağrılarım gerçekten hepsi geçmişti kuş tüyü kadar hafiftim yaklaşık 4 saat içinde doğurdum ama bana kesinlikle 4 saat gibi gelmedi senelerdir ordaymış gibi hissediyordum. Allah düşmanımı dahi anne olma isteğinin dışında bırakmasın isteyen her kadın bu duyguları bu mutlulukları yaşasın fazla birşey demeye gerek yok çünkü ifade edecek kelime yok. Şimdi tek sorun meme başı, hemoroid ağrısına çare, birde kaynana var evde evin merdivenlerinden tahmini ne zaman ayağı kayarda düşer bu?