Kızlar çok şükür bende bebeğimi kucağıma aldım 🥰. 7 gün oldu tam bir hafta önce pazartesi günü 40+1 olarak kontrole gitmiştim ama içimdende belki bugün doğum olur diye sabahı duşa girmiştim nst ye girdim daha sonra doktorun yanına gittim . Doktor bebeğin kafasının önde olduğunu bize bir kaç aydır söylüyordu ama normal doğum istediğim için beklemeyi tavsiye ediyordu. Kontrolde bebeğin suyu durumu gayet iyi çıktı ama daha kanala girmemiş dedi doktor ve 3 gün daha sürem olduğu daha sonra bebeğin anne karnında kaka yapabileceğini yada daha farklı kötü bir durumda olabilir dedi riske atmamam gerektiğini söyledi ve tercihi bana bıraktı ya o gün sezeryana girecektim yada en son perşembe günü gidecektim eşimle doktorun yanından çıkıp ailelerimizi aradık fikir aldık ve o gün olsun istedik çünkü perşembeye kadar ne dayanabilirdim nede dinlenebilirdim hemen yatışım yapıldı ben saf gibiydim her şey o kadar hızlı ve anlık gelişti ki çok korkuyordum eşyalarım evdeydi annemgil getirecekti . Biz eşimle birlikte odaya geçtik önlük vs verdiler giymem için heyecandan onu bile düzgün giyememişim 😂. Daha sonra sonda takıldı ve yanlış takılmıştı canım baya acıdı bu böyle acıyorsa ameliyat nasıl olur diyip kendimi çok korkuttum ve panik oldum nst de bebeğin kalbi hızlı atmaya başladı ben ter dökmeye başladım bayılcaktım nerdeyse . Daha sonra sonda tekrar düzeltilip takıldı derken benim canım baya yandı o ara annemgil geldi beni hemen ameliyathaneye aldılar. Ameliyathaneler genelde soğuk olur diyorlar hiç öyle değildi aksine ter döküyordum hala anestezi uzmanı bana bilgi veriyordu belimi kontrol edeceğini ve iğne yapacağına daha sonra sıcaklık hissedeceğimi ve yavaş yavaş uyuşacağımı söyledi. İğne yapılınca hiç canım acımadı duymadım bile ekip çok eğlenceliydi başımdaki hemşire sürekli beni konuşturmaya çalışıyordu ama başımı sabit tutmamı söylemedi 😑 bende ameliyat esnasında sürekli başımı hareket ettirdim bebek 15 dakika sonra çıktı görünceki o duygu paha biçilemez ♥️ bebek çıktıktan sonra karnım ağrımaya başladı ve ben ağlıyordum sürekli karnım ağrıyor diye neden bu kadar acı hissettim hiç bilmiyorum. Ten tene temasta baygın gibiydim eşimin dediğine göre yarım saatte bebek gelmiş bende 45 dakikada çıkmışım . Daha sonra odaya alınınca rahatladım ilk yürüyüş beni biraz zorladı dikişlerim biraz yandı ona dayandım ama taburcu olduğum gün ve daha sonraki günler baş ağrısı aman Allahımm ….. dikiş ağrımı unuttum hep başıma odaklıydım birkaç gün bebeğimi emziremedim hiç
Başımı kaldırdıkça çok kötü ağrıyordu yatınca geçiyordu. Kahve ve su içmemi söylediler bol
Bol ama bana pek fayda etmedi . Biraz zaman geçmesi gerekti sanırım şuan iyiyim çok şükür sadece geceleri ağrıyor başım ama her şey bebeğime görmeye değerdi..♥️♥️