Nihalhs_ onu duymadım tek bildiğim rahim ağzı bi kas dokusu uzayıp kısalablir her an. Benim uzaması hiç sürekli kısaldı ama hızlj bi kısalma değildi. Mesela 22.haftamda 21 mmdi. 29.haftamda 19 mm di. 34 e kadar progestan kullanıp bırakacaktım. 33+6 da belime bir ağrı girdi aniden iki büklüm kaldım hemen acile gittik 4 cm açıklık var dedi ama sonra nst de sancı çıkmadı açıklık aynı kaldı ilerlemedi. 4 gün hastanede yattım kendi isteğimle çıktım. Her an doğurablirsin gitme dediler ama orda doğumhanede yatırdılar aç susuz iletişim yok kafayı yicektim ne olursa olsun çıkcam dedim imza attım. 36.haftada yine sancılarım oldu başka hasganeye gittim nst de sancı çıktı yatırdılar biri doğum dedi biri yok dedi herkes başka bişey dedi hala 4 cmdi. 4 gün de orda yattım hala bekletiyolsr net cevap yok bide zehirlenme başlıyor ama acil bişey olmadan doğuma almayız dediler.ilk bebeğimi de 28 haftada bu şekilde saçma sapan beklemeler yüzünden kaybettim o yüzden riske atmak istemedim. Ya doğuma alın ya ben çıkcam dedim doğuma almadılar imza atıp çıktım. Özledeki doktoruma gittim durumu anlattım beni sezeryana alın dedim. Baktı açılma hala 4 cm az bi suniyle normal doğurtayım dedi 37+1 de normal doğurdum ama çok zor oldu çok dikişim var içte dışta. Yani hemen ha diyince doğum olmuyormuş. Haftalarca 4 cmle gezdim üstüne de zor doğurdum 😅