Eveeet sonunda bende buraya hikayemi yazıyorum kızlar iyi okuyun en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışıcam. 38+ 4 haftalıkken bir hafta önce gününü belirlediğimiz spinal anestezi ile planlı bir şekilde doğum yapacaktım. Hayatımda hiç ameliyat olmadım ameliyathaneyi sadece filmlerde görmüş biri olarak öncelikle şunu söyleyeyim hiç de korkunç bir yer değil. Neyse ben ama çok heyecan yaptım kaç gün öncesine kadar uyuyamadım hatta hastaneye gitmeme dakikalar kala kustum psikolojik olarak. Yani mental sağlığım yoktu flflflf biz hastaneye geldik ilk olarak form imzalatıyorlar eşinize ve size bu arada özelde yaptım doğum daha sonra odanızı belirleyip yatış işlemlerini başlatıyorlar. Ve size hemen giymeniz için 1 tane arkası yarım açık ameliyatta giymek için elbise ve 1 tane bone veriliyor siz bunu şimdiden giyiyorsunuz ha şunu söyleyim biraz rahatsız kıyafet eğer yanınızda anneniz harici başka biri varsa zor olur benim kaynanam vardı ama sağolsun beni rahatsız etmemek için başını hep öne eğdi tuvalete geçerken arkam görünüyordu çünkü. Neyse sonra nstniz çekiliyor ve en son 2kişiyle sizi odanızdan almak üzere geliyorlar sedyeyle. Üstünüzde metal toka kolye vb hiçbitşey olmaması gerekiyor zaten söylüyor size en son o başta dediğim nöbeti kafanıza takıp ameliyathaneye gidiyorsunuz burası biraz duygusal asansöre binip tek başınıza kaldığınızda tuhaf oluyor tabi arkada kalanların gözü yaşlı hemşireler teselli veriyorlar. Bize ne yapılıyor kısmına gelirsek eğer ameliyathane ekibi zaten sizi hazır bir şekilde ameliyathanede bekliyor.size sorular sorup görevi dikkat dağıtmak olan bir adet hemşireniz de yanınzda yaşın kaç nerelisin çocuğun adını ne koyacaksın gibi sorular sorup heyecan yapmamanız için elinden geleni yapıyor. Bu sırada anestezi doktoru önce sizi ameliyat masasına oturtup önünüzde bir hemşire olacak şekilde sizden sakin olup kımıldamamızı söyleyip iğnenizi yapıyor kızlar hiç acımadı desem yeridir gerçekten damar yolu daha fazla acıdı bunun da sebebi damar yolu ameliyat olacağımız için kalın intraketle takılıyor spinal anestezi iğnesi ise incecik bir iğne. Zaten yapmaya başladığı anda ayaklarınıza sıcaklık iniyor hemen uyuşmadan size yazmanınızı ve bacaklarınızı açmanızı söyleyip sonda atıyorlar. Onlar atana kadar geçen 2saniyelik sürede zaten yarıdan fazla uyuşuyor çok hızlı ve sondayı hissetmiyorsunuz ben en çok sondadan korktum sonra başımızdaki hemşire bize dokunmalarını hissedip hissetmediğimizi soruyor tabi ben korkudan hisssediyorum sandım ama merak etmeyin his yok buz koydular omzuma bu nu hissediyormusun dediler evet dedim sonra bacaklarıma koymuş tabi önünüzde örtüler olduğu için görmüyorysunuz bunu hissettin mi dediğinde neyi dedim flfşfşfşd bu his de nasıl biliyor musunuz hani bacaklarınızı bağdaş yapıp oturursunuz uyuşur iyice sonra hareket ettirmek istediğinizde ettiremezsiniz dokunduğunzda sanki bacaklar size ait değil gibi işte tam olarak aynı his. Ameliyata başlıyorlar daha sonra hiçbir şey hissetmiyorsunuz ve max10dakika da çocuk çıkıyor. Onun sesini görüntüsünü gördükten sonra inanın masada ameliyat olduğunuzu unutuyorsunuz oğlumun sesini duyduğumda bütün sesler kesildi sanki. Benim ameliyatım birazcık uzun sürdü sebebi çikolata kistim varmış hiç farketmedim bugüne kadar ultrasonda da çıkmadı doktor hazır ameliyattayken bir kısmını temizledi yani o yüzden azıcık geciktim. Bu arada şunu söyliyim içeriye eşimi almadılar ama anı kalsın isterseniz fotoğraf için telefonunuzu veriyorsunuz imza atıyorsunuz ve çekiyorlar fotoğraf. Velhasıl ameliyatım bitti hiçbir şey hissetmedim yukarı odaya çıktım saatlerce uyuşuk kaldım o arada zaten uyuşuk olduğunuz için ağrı sızı yok bebişi emzirmek için size bilgiler veriyorlar sonra kucağınıza alıp emzirmeyi deniyorsunuz.bu arada kum torbası konuldu karnıma korkulanın aksine uyuşuk olduğunuz için oraya konulan şeyi bile anlamıyorsunuz bana demeselerdi kum torbası koyduk diye ki 2 saat kaldı karnımda anlamazdım çünkü ağırlığı yoktu ilk bastırma da korkulan gibi sancılı değil neredeyse bütün sancılarım gaz sancısı gibi seyretti 6 saat kadar sonra ayaklarıma his geldi bu da hafif karıncalanma şeklinde geldi ve sonra sondamı çıkardılar çıkarırken de uyuşyk olduğu için anlamıyorsunuz merak etmeyin sonra sizi yürütmeye geliyorlar burası en kolay kısmıydı benim için baş dönmem bulantım hiç olmadı sadece çok küçük adımlarla belki 10 adım attım sonra saat başı yürüdüm zaten alışıyorsunuz bir de bebeğinizi kucağınıza almak istiyorsunuz ondan daha da hızlı ayaklanmak istiyorsunuz ben hastanede 2gece kaldım bugun son günüm saatler sonra inşallah çıkışım yapılacak çok güzel bir tecrübeydi benim için hayatında hiç ameliyat olmamış biri olarak söylüyorum bunu. Şu an nasılsın derseniz bomba gibiyim ağrım yok kalkarken yatarken hafif sızlama var gazımı zaten yaptım hatta üstüne hapşırdım 😅 tuvalete kendim gidip gelebiliyorum kıyafetlerimi kendim giyebiliyorum . Sorularınız olursa her zaman cevaplamaya hazırım. Korktuğuma kendime üzüp yıprattığıma asla değmezmiş sakın sizi korktutmalarına izin vermeyin