1sumeyye1 aşkım yeni alacaksan hele 0 iPhone mümkünse son model al. Çünkü iPhone maalesef telefon çıkardıkça eski telefonları iptal ediyor kullanılamaz hale getiriyor. Mesela şuan annemde 7 var. Bu sene iptal oldu artık kullanılamaz halde. Babamda 11 var yavaştan kasma problemi başladı yeni yeni. E güncellemesende kullanamıyorsun. Bu yüzden iPhone ne kadar taze o kadar iyi. Onun dışında zaten aşıro + özellikle vermez. İnş vs olarak yükseltir s pro gibi ekle çıkartır. Ben en son 14 pro Max istiyordum. Fotoğraflarla oynadığım için geniş ekran, oyun oynadığım için grafik kalitesi vs gerekliydi bana. Sonra gereksiz bir para diyip redmi 10 2022 aldım 🤣 daha doğrusu eşim hediye aldı. Kamerası apple kameralarından daha iyi. Özellikle macro çekim doyurucu. Genel özellikleri de yeterli. Üstelik redmi şu zamanlarda daha çok tercih ediliyor diye merakımdan kabul ettim. En çok ne özellik istiyorsun bilemem. Lakin yıllarca iPhone kullanan biri olarak iPhone nun avantajı uygulama güvenliği olmasıydı. Yani indirdiğin herhangi bir uygulama virüs bulaştırmaz crack atmadığın sürece. Ama mesela benim şuanki telefonumda mi güvenlik kurmuş ve indirdiğin uygulamayı kontrol ediyor. Bu bazen sinir bozuyor ama avantajı büyük. Virüs giremiyor… Anlayacağın telefondan beklentin ne önemli olan o. Sırf apple diye apple aşığı biri olarak para verilmez diyorum.