emir_01 babam emekli ben sadece sagligindan yararlaniyorum ssk olarak soy isimde degisiklik yaomak istiyorum saglik hakkimdanda vazgecmis mi olurum tekrar ondan yararlanabilirmiyim.ama babamla irtibatim yok imza falan vermez
Rwerdst emir_01 bildiğim kadarıyla babana dava açıp değiştirmeniz gerekiyor. Kütükten elbette düşersiniz. Bu durumda babanla yasal bir bağın kalmaz. Benim kuzenim belirli sebeplerden dolayı soyadını değiştirdi. Kütükten düştü 🤷
emir_01 Aysegulgnc babamin soyadini tasiyorum degistirmek istiyorum ama saglik hakkindan yararlaniyorum diye kararsiz kaldim ssk iptal olurmu soyadim degisince
Aysegulgnc emir_01 Evlilikle birlikte soyadınız değişirse eşinizden yararlanırsınız babanızın üzerinden düşersiniz
emir_01 Aysegulgnc evliyim nikahim yok yapmayacakda ama soyadim cok farkli degistirmek istiyorum o yuzden sordum
emir_01 Rwerdst cevabiniz icin tesekkurler ben hem degistirmek hemde kutukden dusmemek istiyordum haklarimdanda yararlanmak istiyordum
Rwerdst emir_01 öyle bir hakkınız yok diye biliyorum malasef 😣 soyağacı soyadla alakalı yani. Değiştirdiğinizde soyağacındsn çıkarsınız. Yine de bir avukatla görüşürseniz daha kesin bir bilgi alırsınız.