Herkeze merhabalar 🥰
Bende gebeliğimim son zamanlarında sürekli forumda pozitif doğum hikayeleri okurdum ve acaba benimki nasıl olacak derdim su gibi akan bugün tekrar o anı yaşamak istediğim doğurmaya doyamadığım bir doğum hikayem var rabbim herkese nasip etsin.
38+1 günlükken akşam üzeri kontrolüm vardı sabah saat 10.30 da doktorumun asistanı beni aradı ve doktorumun bir küçük kaza geçirdiğini bugün muayenenin iptal olduğunu söyledi tabiki çok üzüldüm o an ve ve yeni uyanmıştım wcye kalktım bir gittimki suyum geldi ve ardından minnak nişanım 🥰 o an aklımdan çok şey geçti öncelikle doktorum kaza geçirmişti ya gelmesse dedim hemen onu aradım geçmiş olsun diyerek olayı anlattım oda korkmamam gerektipini ve doğumuma geleceğini söyledi sonra çok rahatladım hemen hastaneye geçtik öğlen 2 civarı oldu çatı muaynem ve açıklığıma bakıldı 3 cm açılmam vardı ve ben bişey hissetmiyordum sonrasında odamıza geçtik süslerimizi ikramlarımızı hazırladık eşimle keyifle ailelerimeze haber verdik arkadaşlarımız geldi herşey çok güzel di ve bende tık yoktu ebe hanım bana dil altı bir hap verdi sanırım sancıları başlatmak için sonrasında regl kasılması gibi başladı ama asla dayanılmayacak gibi değildi akşam saat 20 de mayanem yapıldı ve ebe hanım 5 cm olmuşsun dedi ağrım yine yoktu ve doktorum 20.45 de muayne edince ebeme 5 değil 7 cm dedi ben şok oldum 7 cm açılmaya kadar bişey hissetmedim desem yalan olmaz sadece regl ağrısı çekerek 7 cm açılmam oldu epidural anestezi düşünemdim bile hiç herşey süperdi sonrasında suni sancı takıldı 21.30 dan 00.16 ya kadar sancım aktif oldu 3 saat bile değildi gitti geldi geldiğinde eşimin elini tuttum nefes tekniklerini denedim çömelerek zıpladım o sıra doktorum geldi ve ben gülüyordum oda sen nasıl gülebiliyorsun dedi ve şaşırdı ama ben hala iyiydim ve daha kötü ağrı bekliyordum çünkü okadar çok korkutulmuşuzki çok travmatik ağrılar bekliyordum çünkü bunlar iyiydi ağrım gidince çok uykum geliyordu sadece o kadar sonra ebe hanım muayne etti ve tam açığız dedi ben olamaz dedim nasıl yani nasıl bu kadar kısa sürdü dedim ve doktorum geldi 2 kısa ıkınma 2 güçlü ıkınmada bebişim kucağımdaydı ve ben inanamadım eşim de yanımdaydı onun olması bana moral motivasyon oldu bebişimin göbek kordonunu eşim kesti o kadar şok oldumki bu kadar kolay ve hızlı olamaz diyordum doktorum son 3 yılın en güzel ve kolay doğumunu yaptın dedi ilk doğumumdu diyeceğim o ki korkmayın deneyin bu bir deneyim ve belkide bir kez olacak şimdi tekrar o günü baştan yaşamak isterim inşallah herkesin doğumu böyle güzel ve kolay olur sevgiyle.. 🥰