Biraz karışık doğum hikayeside bende geldii 🥲 Bugün 6. Günümüz. Vajinusmus hastasıydım ve tamamen normal doğuma karşıydım (kendim için). Alttan muayeneyi bile kabul etmeyen ben normal doğum asla yapamazdım kendime güvenim yok çünkü 🫣. Doktorum 1 mayısa sezeryan günü verdi sancılarım biraz vardı bende hocam 2 mayıs olsun dedim okeyleştik. 1 mayıs gecesi suyum geldi 🙄 çok merak ediyordum nasıl birşey diye yaşamış oldum 😄 gece saat 3 de hastaneye gittik yatışımda sabah 7 ydi. Nst ye girdim bebek kalp atışı hep 120 şerde seyretti. Sancım çıktı yine. Serum ve dil altı sprey verdiler normal dogum için kasılmam olmasın diye saat 6 gibi de nişanım geldi. O kadar stresliyim ki sonda sezeryan vs hepsi kafamda büyüdü. Spinal olsun bari bebeğimi göreyim dedim iğnenin agrısı hiç olmadı desem yeridir. Bağdaş pozisyonu aldım Yaptıkları anda direk ayaklarım uyuştu sıcaklık geldi birden. Ama öyle stresliyim ki doktorum hep yanımdaydı şarkı açtı ameliyata girmeden eşimle benimle uzun uzun konuştu ama dişlerim birbirine çarpıyor korkudan 🙄 ve sonuç spinal tutmadı sondayı taktılar hissettim ama acı olmadı. Kesmeye başlayınca ben herşeyi hissettim 🤦🏻♀️ bağırmaya başladım tabi doktorum dokunuş mu acı mı diye 3 kez sordu yok yani baya acıyı hissediyorum. Anestezi doktoru geldi bu şekilde devam etmeyelim genel yapalım dedi. Biraz daha dayanacagımı söyledim ama tipim ve bağrışım buna müsaade etmedi 😄 genel anesteziyi verdiler gerisini hatırlamıyorum zaten. Odama çıktıgımda saat 10 du. Tedirgin oldugum için doktorum biraz uyutmak istemiş. Bebeğim benden önce geldi odaya 😄 Saat 12 bucukta su içmeye başladım. Bebeğimi hemen emzirdim çünkü suyum ve nişanım gelince beden kendisini normal doguma hazırlamış. Sütüm geldi çok şükür. Ne baş agrısı ne mide bulantısı hiç bişey olmadı çok şükür. İlk yürüyüş ilk tuvalete çıkmada da hiç bir problem yaşamadım. Bol bol su içtim. Hemşireler Agrı kesici isteyip istemediğimi sordu hayır diyince sen iyi misin gerçekten parolla duruyorsun sadece dediler 😄 bi iki saat sonra biraz agrım olunca iğne yaptılar. Bebeğimin göbek bagıda düştü ilk banyomızuda yaptık çok şükür ikimizde çok sağlıklıyız 💜💜 İnşallah sizin doğumlarınız benim ki gibi karmaşık olmaz 😄💞💞