Krm Firdevsyilmaz 90 gün SGK nin ödediği ile ilgili ilk kez duydum bildiklerinizi paylasirmisiniz rica etsem araştırmak istiyorum.simdiden teşekkürler.
burcuyasin Esriii bu sut parası 149 tl icin doğumdan once mi sonra mi başvuru yapıyoruz canim birde bunun içinde mi sgk ya basvuruyoruz
Esriii burcuyasin Bunun için SGK ya Doğumdan sonra başvuru yapılıyor diye biliyorum sgk nın görev alanı bununla ilgilide çok soran bayan geliyor
Mervisss Prensesannesiym doğum sonrası hastane doğum kağıdı veriyor PTT otomatik sistemli oraya gitmene gerek yok sen sadece SGK'ya gideceksin
Burcu3509 Doğum parası + Süt parası Tc vatandaşı olan sağ olarak doğum yapan tüm kadınlara veriliyor. Doğum belgesi ve başvuru kağıdınla birlikte siz yada eşiniz Aile sosyal hizmetler ilçede iseniz kaymakamlıklar veya Sgk ya başvuruda bulunuyorsonuz. Ödemeler ise ; Ptt ye Tc kimlik numaranıza yatıyor. Özelde Sgklı olarak çalışan anneye doğum iznine çıktığı için rapor parası yatırılıyor. 2019 da doğum yapacaklar için bu paralar artıyor .