Herkese merhaba💙 burdan okuduklarım bana iyi geldiği için bende kendi hikayemi yazıp tecrübesiz veya korkan annelere fikir vermek istedim . Doktorum bebek Salı gününe kadar gelmezse normalden sezeryana dönmemiz gerektiğini söylemişti kilosundan dolayı. Bende son kontrolden 1 gün önce soğuk algınlığına yakalandım 9 ay boyumca hasta olmayan ben doğuma 3-4 gün kala hastalandım ama öyle böyle bir hastalık değil. Salı günü sın muayene gittiğimde sezeryan için yarın gel dedi bende hasta olduğum için 1 gün daha geç olsun biraz daha toparlanırım diye 4 Mayıs perşembe istedim. Doktorum öksürdüğümden dolayı genel anestezi yerine epidural yapabiliriz dedi bende koltuğumu söyledim genel istiyorum dedim o da o zaman o gün gelsin tekrar bi anesteziyle görüşürüz dedi. Salı günü gecesi 39 ateşle hastanelik oldum soğuk algınlığından dolayı serum takıp eve gönderdiler ateşim düştü ama çok öksürüyordum. Çarşamba günü gece 10.30 civarı tekrar çok ateşlendim bu sürede yemek falan yiyemiyorum sadece sıvı besleniyordum gece tekrar gittik 39.7 ateşle tekrar düşürdüler kulak iltihabı varmış neyse yine serum falan takıldım ateşim düşüldü eve geldim. Hızlıca ekmek vs yedim ilaçlarımı içtim şu içtim 12 de yattım sabah doğuma 9-10 arası orda olmam gerekiyor. Gece ben tekrar saat 4 civarı 41.6 ile eşim beni uyandırdı ben yarı baygınım kayınvalidem görümcem bende kalmışlardı sabah doğum var diye eşimle beraber üç kişi sürekli sirkeli bez normal bez vs sıkıp sıkıp vücuduma koyuyorlardı ama düşmedi ateşim tekrar hastaneyi aradık gelin dediler. Hastaneye gittik bu sefer daha farklı iki serum takıldım hastanede işim 6 da bitti zaten 9 da tekrar geleceğim için yatış verdiler doğum için süreç başlıyordu. Odamıza çıktık yerleştik serum taktılar doğum için tansiyon Nst derken doktorum geldi bugün artık kavuşturuyorum seni bebeğine dedi doktorumdan gerçekten çok çok memnun kaldım. Sonra saat 9-10 denilen doğum 12 ye kaldı ameliyathane yoğun olduğu için. 11.50 gibi hemşireler geldi üzerimi giydirdiler sonda takıldı asla korkulacağı kadar yok çok kısa sürüyor sonra beni ameliyathaneye götürüyorlardı tabi aileler eşim herkesin gözü dolu dolu bende eşim öyle bi baktı ki dayanamadım ağladım asansöre bindirdiler hasta bakıcılar ve hemşire ağlama tıkanırsın birazdan bebeğini göreceksin falan dediler sakinleştim sonra ameliyathaneye girdim orda genel anestezi olacağını öğrendim doktorum sağolsun anesteziyle görüşüp bebeği narkozdan sonra çok kısa bir sürede alabileceğini söylemiş o şekilde onaylanmış. Doktorum geldi doğumhaneye nasılsın vs sohbet ettik başlıyoruz dedi sonra bana başımdaki hemşire bişeyler sordu maskeyi kokla bakalım hava geliyor mu derken ben zaten bayılmışım 🤣 11.50 de odadan ayrıldık doğumhanede biraz bekledim 12.10 geçe oğlum doğmuş, bende 12.47 de odadaydım uyandığımda hemşireler çok güzel tombiş bir oğlun var gönderdik dedi sonra odama götürdüler beş dk sonra falan oğlumu getirdiler o an herşeye bedeldi 9 aylık yol arkadaşım artık yanımdaydı çok ağladım duygulandım çünkü son dk hastalanınca çok korktum sürekli ateşlenmek bebeğime zarar verir mi vs derken günlerce ya sütüm gelmezse ya bebeğimi hasta olduğum için yaklaştırmazlarsa diye stres olmuştum. Bebeğimi getiren hemşire emzirmeme yardım etti hemen sütüm geldi bebeğimi doyurdum benim hikayem böyle doğumla ilgili ilk ayağa kalkış da da zorlanmadım sonda takılıp çıkartılırken de ilk idrar da da hep kendim pozitif düşündüm ve işe yaradı. Benim burda tek sorunum büyük tuvaletti hastaneden cmt taburcu oldum pazar gecesi yani 3. Gece evde yapabildim o da anlatıldığı gibi değilmiş ben hep kim ne derse desin benim böyle olmayacak her insan farklı diyerek kendimi sakinleştirdim . Oğluşum 39+4 de 4240 kg doğdu. Doğumla ilgili hiçbir sorunum yok sadece tek sorunum kulak iltihabından kaynaklı nefes ve ateş problemi. benim oğluma kavuşma hikayem bu şekilde biraz uzun oldu ama ben sezeryandan korktuğum için hep burda yazılanları okuyordum. 10 tane çocuk yapsam yine genel anesteziyle isterim💙