Betbet98 Kızlar adetin 3. Günü vajinal usgde 3 cm çikolata kisti gözüktü ca125 yüksek olunca ilaçlı mr çekildim raporda bu şekilde açıklanmış. Doktor gebe kalmanı engelleyecek boyutta değil şimdilik dedi, gebelik düşündüğün için kist tedavisi için ilaç başlayamıyorum yumurtlamayı durdurur dedi. Bana adetin 3. Günü klomen başlanıcaktı ama merak ediyorum bu kist varken başlanır mı başına gelen var mı?
minnosbirkiz Betbet98 normalde başlanmaması lazım, önce kistin tedavi edilmesi gerekiyor, çünkü yumurta büyütücü haplar kisti uyarıyor, eriyip gideceği varsa bile iyice büyütebiliyor, şu anda en doğrusu kistinizin gitmesi için tedavi olmanız..
Tkckvci Betbet98 kuzum tek başına hamile kalmaya fazla engel olacak Bi boyutta değil. Hsg çektir ve hsgden sonra tuplerde sorun yoksa klomen kullan. Fayda eder inşallah
Tiiffany Betbet98 Valla çikolata değil ama kistim vardi. Gebe kalamıyordum. Soğan suyunu içtim 1 ay sonra kist yok oldu ve gebe kaldım 2 kez bu sekilde gebe kaldım
minikmucizemmmmmm Betbet98 ben kullanmıştım 7 cmdi benim kistim klomen kullandım olmadı femera kullandım maalesef onda da olmadı en son tüp bebek ile rabbim nasip etti. Senin küçük kistin, doğal yolla olur inşallah 🤲🏻 Bu arada adetle atılmıyor çikolata kisti aksine adet ile besleniyor
Deletedmom_85 Betbet98 Canım bendede 3 cm basit kist vardı doktor femara başlayacaktı kist var diye başlamamıstı. Diğer ay adetle atılırsa başlarız demişti. Sanırım başlanmıyor kist vs varsa diye biliyorum
ikranurkutay Deletedmom_85 bendede cikilota kisti var femara ya baslicaktim yumurtayı tetikler diye baslamadım başka bir doktora gozukcem eğer regli olursam
Betbet98 Deletedmom_85 kuzum çikolata kisti adetle atılıyor mu bilmiyorum ama :( bir ay daha kayıp o zaman desene
Betbet98 minnosbirkiz evet ama doktor bebek istemi olduğu için kist için ilaç başlayamıyorum yumurtlamayı durdurur dedi
Tkckvci Betbet98 başlar kuzum tuplerde sorun yoksa sorun yok bence. Bir de hsg çektirdiğin ay ilişki konusunda gunasiri deneyin ilk ay gebelik ihtimali çok yüksek olduğu söyleniyor.
Ceydaab Betbet98 canım benim de çikolata kıstım vardı önce bilmediler basit kist dediler ben aşırı ağrılı adet dönemi geçiriyordum ama kusmalı bayılmalı her defasında ilaç verip gönderdiler büyüdükçe büyüdü en son 7 cmi geçince ameliyat olmak zorunda kaldım ama eğer hamile kalırsan o hamilelikte salgılanan hormonlar onu eritiyormuş zaten 3 cm de çok etkileyecek büyük bişey değil başka bir doktora daha danışıp vakit kaybetmeden klomen başlayabilirsin bence 🥰
ikranurkutay Betbet98 hayır canım cikilota kisti tamamen yok olmaz ya ameliyat oneriri doktor tüpleri kapatırsa bana tüpleri kapatmamış sıkıntı olmaz dedi hamile kalırsan eritir bebek kisti dedi oda Allah’ın mucizesi iste
Betbet98 Tkckvci kuzum ama çikolata kisti varya acaba başlar mı diye o benim aklımı karıştırdı.. kistin yeri önemliymiş sanırım hiç denk geldin mi? Tüpler açıksa başlanıyor mu
Tkckvci Betbet98 söyle söyleyim sana. Bende herhangi Bi kist belirtisi yoktu. Bebek isterken olmuyordu muayeneye gittiğimde öğrendim. Sol yumurtalık vardı sanırım benim 2.5 mi 2.8 cm mi ne o boyut aralığındaydi. 8 ay denedim ben bebek olmayınca tedirgin olup öyle öğrendim. Neyse hsg çekelim tek başına engel Bi boyut değil dedi doktor. Hsg çekindikten sonra da tuplerde sorun yok klomen başlıycaz ddi ben ilacı aldım adet günümü bekledim o dönemde kullanılıyor çünkü ilaç. Ama gerek kalmadı. Gebe kaldım o ay. Ay duygulandım bak sana anlatınca hap hala evde duruyor hatta :))
Betbet98 Tkckvci bende de sağ overda kuzum. Mrda çikolata kisti olarak tanımlanmış. Doktor bebek istemini etkileyecek boyutta değil dedi. Acaba çikolata kisti adetle atılıyor mu öyle olsa derdi diye düşünüyorum. Kist içi.n başlanan ilaçlar varmış ama sana başlayamam yumurtlamayı durdurur dedi. Bende acaba klomen başlanır mı dedim. Belki klomene başlayamazsa bile kendi yumurtların gelişimini takip edip çatlatma iğnesi yapabilir diye düşündüm. Peki eşin test vermiş miydi klomene başlaman için?
Deletedmom_85 Betbet98 Basit kist diye geçiyor ismi canım kendi kendine çıkar gider çok önemli değil demişti doktor
Tkckvci Betbet98 adetle atıldığını okuduğum Bi kaç blog yazısı vardı nette. Doktora o zamanlar sormuştum böyle böyle okuyorum araştırıyorum ama adetle atılıyor mu ddim adetle atılmaz dedi. Evet hsg çekindiğim zaman eşim de sperm testi vermişti. Onun da değerleri güzel çıktı. Ben de sen gibi kist için ilaç verir diye düşünmüştüm. Ama yumurtlama kalitesini bozduğu için çocuk düşünen adaylara kist için doğum kontrol hapları kullanıldığından dolayı ilaç verilmiyor.
Tkckvci Betbet98 bu arada bildiğim kadarı ile tedavi önce muayene kan testleri ardından hsg klomen ve çatlama iğnesi yine olmazsa aşılama tüp bebek vs diye gidiyor. Yani klomen başlaması lazım doktorunun.
Betbet98 Tkckvci tam da böyle kuzum doktor da bana aynısını söyledi. Bu yüzden acaba klomen başlanır mı diye kafam karıştı sonuçta doğum kontrol hapı başlayamıyor
Betbet98 Tkckvci evet canım hsg falan çekildim, doktor aşılama da önerebilirler dedi. Sanırım öncesinde klomen dener bi sonra aşılamaya gider diye düşünüyorum. Ama bir cok yerde okudum mesela çikolata kisti olanlara aşılama öneriliyormuş. Mevcut kist büyümeden falan. Onun haricinde bende polikistik over da görüldü. Bu ikisi bir aradayken belki aşılamaya mı geçer bilmiyorum