Muhkub nerdeyse büyük oğullarımızın yaşına kadar aynı durumdaymışız resmen. Progestan fitil olarak çok işe yarıyormuş buna şahit oldum bu ikinci gebeliğim. İlk oğlum 30+6da doğdu suyum fazlaydı, rahim boyum kısaymış dr umuz önemsemedi sağolsun sonuç olarak doğdu. Bir daha hamile kalmam diyordum korkumdan. Bunda da riskli gebelik takibi yapıldı yatman lazım vs dendi ama kimse rapor vermiyordu. Kendi ağzıyla yürümemen lazım diyen dr lar bile rapor vermedi. 29.haftaya kadar çalıştım ama bir ben biliyorum kaygılarımı bir de Allah. Her wc ye gidişinde kontrol eder mi insan kanama vs var mı acaba diye. Sürekli panik, uykusuz, kaygı stres dolu geçti hep. Şimdi biraz 30.haftayı geçtiği için daha psikolojik olarak rahatım ama şuan bebek aşağıda, sürekli kasılmalarım oluyor ki bunlar hazırlık kasılmalarıymış. Progestan baya işe yarıyor. Kendinizi yormayın ben oğlumu tamamen önce anneme sonra babasına pasladım. Buarada benim yaşadığım yerde dr um perinatologdu. Her seferinde bu sefer erken olmak zorunda değil 30 mm çok iyi diyordu. Başından beri kontrollü gittik ve hatta her hafta rahim boyu ölçüldü. Aşırı stresliydi tabi ne çıkacak ne olacak vs diye. Bir şekilde siz dikkat ettikçe, iyi bir dr bulursanız hatta bir riskli gebelik uzmanı olsun bu, inşallah hiç problem yaşamadan güzel bir gebelik yaşarsınız. Kısalma olsa bile doğru tedavi ile tekrar uzayabiliyor. Bende de sertleşme, vajinal sancı vs erkenden başladı ama her seferinde normal dedi dr um. Başta güvenmediğim ne varsa Dr haklı çıktı hep. Allah sağlıkla kavuştursun, hayırla sağlıkla, ağız tadıyla kucağınıza alırsınız inşallah gönlünüz ferah olsun.