merhaba kızlar 36. haftamda yoğun bir kanamayla hastaneye gittim gece hemen ciğer geliştirici yaptılar 1 cm açıklığım vardı 12 saat sonra 2. ciğer geliştiriciyi yaptılar kanamam durduğu için hastaneden çıktım daha sonra bebeğim her an gelecek diye 1 hafta dinlendim 37. haftamdan sonra doktor yürüyüşlere devam etmemi istedi açılmam 2 cm olmuştu günlük 10 bin adım atıyorum egzersizler yapıyorum ama ne gelen var ne giden 39. haftama girdiğimde sanki bebeğim dahada yukarı çıkmıştı aşağı ineceğine nts lerim de kasılmam 10-20 yi geçmiyordu suyum asla gelmiyordu 🤣 40. haftamın gecesinde hastaneye yattım hemşireler ebeler o kadar ilgiliydi ki sıfır travmalı bir doğum oldu gece 1-2 gibi rahim gevşetici olması gerekiyor yanlış olmasın bir ilaç sürdüler bir kaç saat sonra sancılarım başlar gibi oldu sancım geliyor kendimden geçiyorum o sancı durunca yeniden doğmuş gibi oluyordum sağolsunlar sıcak bi duşa soktular hemen beni o çokk iyi geldi sabaha doğru o kadar uykum gelmişti ki sizde benim gibi planlı normal doğuma denk gelirseniz gündüz kesinlikle uyuyun kızlar epidural takıldıktan sonra 1-2 saat uyumuşum sonra sancılarım tekrar başladı yoğun bir uyuşukluğum yoktu doğumhaneye yürüyerek girdim epidural olunca sevinmiştim hiç bir ağrı hissetmeyeceğim diye ancak öyle olmuyormuş sancı gelince ıkınamazsın yoksa dediler doğumhaneye saat 8.50 gibi girdim 9.23 te kızımı kucağıma aldım inanın o an ne acı ne sancı hepsi geçti şükür yarım cm lik bir dikişim var sadece odama çıkar çıkmaz yarım saat dinlenip makyajımı yaptım odaya giren şaşırıyordu nasıl yani sen mi doğum yaptın diye 🙈🙈🙈Hepiniz sağlıkla alın kucağınıza bebislerinizi sakın stres yapmayın hem düşük hemde erken doğum riskim vardı 40. haftamda doğum yaptım ♥️