herkese merhaba bugun dr kontrolüm vardı bebeğimin gelişimi çok iyi sağlığı suyu herşey güzel gebeliğin başından beri hiç sıkıntım olmadı ama makat gelişten dolayı sezeryan olmam gerekicek (dönerse normali bekleyeceğiz) bugun doğum tarihi kararlaştırdık dr umla. 36/3 üm bugün ve 18 ocak için anlaştık. o tarihte 37/4 oluyorum. bir anlık heyecanla dr a çok bekletmeyin beni dedim ama eve gelince de bi vicdan azabı çeker gibi içim burkuldu acaba biraz daha mı beklemem gerekiyo bebeğimi kendi bencilliğim yüğünden anne karnından mı koparmış olurum diye düşünüyorum. dr um aksi bi durum olsa tarihi kabul etmezdi en yakın arkadasımında dr u aynı zamanda 40 haftasını bekletip o sekilde sezeryana aldı oda çatı muayenesinde sıkıntı yaşadığı için normal dogumu bekleyip sezeryan olmak durumunda kaldı. benim sezeryan sonrası yanımda yardımcı olabilecek kimsem yok anne kızlardeş vs. kayınvalidem geldi ama oda memlekete geri dönmek durumunda kalıcak kısıtlı yanımda olabilicek. ameliyattan sonra asıl ne kadar yanımda kalsa kar bende bu endişe ile doğumumu erken talep ettim gibi hissediyorum. dr uma bigün bigündür karnımda kalması önemli di mi dedim, şuan bile doğsa herşey yolunda bebeğin için senin kararın 38 de de olur 39 da da zaten miyadında oluyosun dedi. lafın özü bencillik mi ediyorum korkularım yüzünden 39 hatta 40a kadar beklemeli miyim siz olsanız nasıl ilerlerdiniz. buarada hazırlık sancılarım da başlamış dr kendini takip et dedi evde sancı falan acılma beklemeden doguma gitmem gerekiyor makat gelişten dolayı. bunun da gerginliği var beklemek riskmiş gibi hissediyorum çok kafam karışık😫