Normal şartlarda 05.05.2023 tarihinde olacak doğumum oğluşumun sürprizi ile 30 Nisan akşamı oldu 🤭 Benim şansıma hep doğumlarım sürprizle oldu kızlar ilk kızımda da yine aynı saatte süpriz bir şekilde gelmişti 😅 Hemen hikayeme geçeyim kızlar doğum yaptığım günden 3 gün öncesinde bel ağrılarım vardı ama daha önce ki doğumum da da sancı çekmediğim için bilemedim doğuma hazırlık olduğunu sürekli de doktoruma şuram ağrıyor buram ağrıyor diye yazıyordum artık adam bıkmıştı benden 😂 ( yanlışlıkla çişimi yapıp su zannedip ben doğurıyorum diye hastahaneye koşmuşluğum var 😅😅) Neyse 30 Nisan Pazar günü kalktım bel ağrım devam ediyor ama önemsemedim aldım kızımı annemlere kahvaltıya gittim ordan arkadaşıma kahve içmeye gittim eve geldim birde güzel bir yemek yaptım lakiiiiin yemeğimi bitirmeden dayanılmaz ağrılar girmeye başladı ne olduğunu anlamadım bile eşime diyorum bana bişeyler oluyor o da inanmıyor 😂😂 neyse duşa filan girdim ama yok geçmiyor en son eşime dedim beni hastahaneye götür ben dayanamıyorum. Ama eşim o kadar inanmıyor ki doğuracağı hastahane çantamı bile almadan gittik hastahaneye 😂 birde diyor ki sırf senin çeneni çekmemek için gidiyorum yine eve gelecez diyor 😂😂 Bu aradan doktoru aradım ben çok kötüyüm diye o da inanmadı hastahaneye git ntsye bağlan ona göre ara dedi 😂 Beni hastahanede nst bir bağladılar sancılar 80 ebe doğuruyorsun dedi hemen doktorumu aradı söyledi tabi benim doktor şok 😅 bu arada biz mersinde yaşıyoruz doktorumda o gün adanaya gitmiş ben doğuruyor olunca adam kalktı geldi doktorum gelene kadar beni hazırlayıp ameliyathaneye götürdüler epidural spinal yaptırdım ben kızlar çokta rahat ettim herkese tavsiye ediyorum nedenlerini en son sıralayacağım 🙏 saat 23.00 da oğluşum Eymen Ata doğdu 2700 gr 36+5 de 🥰 Herşey çok güzel giderken ertesi gün çocuk doktorumuzun fark etmesi ile bebeğim de enfeksiyon tespit edildi ve yenidoğan yoğun bakıma alındı bugün 5. Günümüz yoğun bakımda bugün çok şükür ki beslenme sondamız çıktı ve ben kucağıma alıp emzirebildimm inşallah pazartesi sonuçlarımız temiz çıkarsa taburcu olacağız çok zor bir süreç bebeği yoğun bakımda olan tüm annelerin Allah yardımcısı olsunn 🙏 şimdi tavsiyelerime geçmek istiyorum
✴️ Öncelikle epiduralden neden memnunum onu söyleyim kızlar spinal in etkisi yani uyuşukluk ameliyattan 4 saat sonra bitiyor ve acılar ile yüzleşiyorsunuz ama epidural olduğunda direk omuriliğinize giden ağrı kesiciler yapılıyor ve hiç acı çekmiyorsunuz
✴️En önemli önerilerimden biri de ben çok gaz sancısı çektim afedersiniz büyük tuvaletime dahi çıkamadım hastahanede 2 tane lavman yaptılar yine çok kötüydüm 4 gün gaz sancıların dan öldüm hoşaflar kayısı suları zeytin yağları derken bir arkadaşım tarif verdi ve yarım saat sonra wcsideydim
TARİF : bir bardak laktozsuz sütü cezvede kaynatın içine 3 adet kuru incir atın biraz da öyle kaynatın ve blenderdan geçirin aç karnına yiyin
Kızlar benden bu kadar bebeğim için dualarınızı esirgemeyin 🙏 sorularınız var ise cevaplayabilirim