Minimom Hamileliğim boyunca allaha şükür hep çok rahattım hep ayaktaydım gezdim ettim araba kullandım son güne kadar, annemle bebek doğana kadar bütün kışlık hazırlıklarımızı yapalım diyorduk. Annem her seferinde bunu yaptık bak şu kaldı sakın doğurma diye dalga geçiyodu😂 28 ağustos sabahı kalktık pazara gittik fasülyelerimizi aldık eve geldik akşama kadar onları yaptık, annem akşam giderken tamam artık doğurabilirsin herşey bitti diye dalga geçti gene. Gece saat 1 civarı eşim kellepaça içeyim gel cıkalım dedi yok dedm baban sever onu ara beraber gidin uyanıksa, gittiler. 2ydi geldiler yattık. Saat 4 gibi kasılma oluyor ya sürekli öyle bi kasılmayla uyandım tuvalete kalkayım dedim bi baktm nişanım gelmiş. Dedm bekleyeyim su falan yok ortada sancıda yok, eşimide yok yere uyandırmıyım dedm tam odaya girdimki kolum vantilatöre çarptı eşim tabi son günler diye tilki uykusunda zıpladı hemen, ödüm koptu ya sesten dedi, dedm kopsun zaten bebek geliyo galiba 😄 Hemen fırladı tabi dur dedm sabahı bekleyelim, bidaha bi ıslaklık geldi o sıra tuvalete döndüm tekrar peçeteyle sileyim diye ama normal değil yani anladımki suyum geliyor. Hazırlandık annemi kayınvalidemi alıp hastahaneye, ama öyle sakinimki sanki 10 tane dogurmusum, süreci bilmek çok rahatlatıyo kızlar doğum hikayelerini okumak cidden işe yarıyo. Suyum geldiği için yatış verdiler hemen. Sancı falan yok o sıralar doktorum geldi 7 de muayene etti 4 cm açıklık dedi ama hala sancı yok. Dedim epidural yapıcakmısınız bu sancıylamı dedi, sanki hep öyle kalıcakta 😂 Hafiften sancılarım başlamıştı çok az ama saat 2 oldu tekrar geldi doktorum 6 cm dedi ama kızlar geberiyorum uykusuzluktan sancıdan değil uykusuzluktan kıvranıyorum az uyuyim diyorm sancı uyutmuyo. Tekrar epidural sordum yine aynı cevabı aldım ama dedm ölüyorum belki uyurum az. Zar zor ikna ettim yaptılar, 10 dk filan kestirdim herhalde ama dersin 10 saat nasıl güzel geldi. Ebe baktı 5 cm olmuş yattıgın için geri gitti dedi hop taktımı suniyi bide söylemiyo korkarm diye, saat 4 sancı bastırıyo geldigi zaman fena geliyo ama dayanılmayacak gibi değil kızlar cidden. Uykusuz olmasam cidden cook kolay dogurmustum. Masaya alındım ıkınıyorum yetersiz diyorlar epidurale bagladılar hep hissetmiyosn falan ama cok net hissediyorum ıkındıgımı. 4.30 oldu saat artık ebe doktoru aradı ıkınması yetersiz gelin diye, doktorum geldi eşim doktoru görünce öyle kötü olduki siz çıkın isterseniz hiç iyi görünmüyosunuz dedi, son ana kadar duran eşim kapının kulbunu bulup dışarı kendini zor attı😂 iğneyi hazırladı anladımki kesi atacak ebede yukardan bastırıyo ben o sancı arasında doktor iğneyi alsa o ne napıcaksınız makası alsa o ne falan soru soruyorum 😂 Kesiyi attı bir güçlü ıkınmamla bebeğimin başı çıktı hiç acı yoktu desem gerçekten yeridir belkide biraz epiduralinde etkisinden olabilir, o sırada omuzlar içerde doktor poz veriyo fotografcıya😬 ikinci ıkınmamda bebeğimi gördüm ve bi rahatlama hissi hemen kucağıma koydular ten tene temas ettirdiler sonra temizlemeye aldılar, o ara doktorum dikişlerimi attı estetik oldugu için sayı veremedi ama cok kısa sürdü. Bebeğim 29.08.2018 saat 16.36 da kollarımdaydı 3.5 diyordu doktorum tahmini 3.740 gram 51 cm doğdu kuzum. Klişe evet ama kucagınıza aldıgınız an herşey bitiyo. Size nacizane tavsiyem buldugunuz her fırsatta uyuyun 😂 Ne zaman gelecekleri belli değil 😂 Eğer epidural alacaksanız sakın yatmayın hep hareket edin hatta zıplayın topta cok yararı oluyor ve eşleriniz mutlaka yanınızda olsun imkanınız varsa, eşim bütün gün benimleydi güldük eglendik son anda dayanamasada doğar doğmaz yanımızdaydı. Panik yapmayın korkmayın, öyle doğal öyle güzel bi rutin ki zaten kendiliğinden gelişiyor. Bırakın bebeklerinize öcüymüş gibi değilde bebeklerinize kavuşacağınız en güzel şeymiş gibi düşünün doğum yapmayı, o zaman acıyı azaltırsınız asıl, acı bizim beynimizde çünkü sürekli korkutulmuşuz. Evet acıyor ama inanın dayanılıyor. Çok uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin hepinize kolay ve güzel doğumlar dileğimle..🙏🏼💛
deletedmom734 Minimom ya maşallah ne kadar sakin anlatmışsın... ben taş düşürdüm 2 gün acildeydim senin kadar sakin anlatamıyorum o gün yaşadıklarımı🙄🙄 Allah herkese seninki gibi doğum versin arkadaşım 💖 Güle güle büyüt bebeğini
RabiaT Minimom ama o epiduralden sonra uyku çok güzel değil mi ya 😂 hayırlı olsun bu arada Allah analı babalı büyütsün 💕
reinamm Minimom ne güzel birşey okudum öyle💕💕 maaşallah Allah analı babalı büyütsün. Darısı başımıza😂😂 kaç dkişin var cnm
Minimom deletedmom734 Korkuyu sakin karşılamak çok önemli, tabiki nolucağı hakkında hiçbi fikrin olmadığı için çok korkuyosn ama, annelik karına düştüğü ilk an başlar derler ya o misal güçleniyosun birden. Çok teşekkür ederim inşaallah🙏🏼💛
Minimom RabiaT hemde nasıl diyorum ya 10 dk 10 saat geldi 😂 teşekkür ediyorum kuzum cümlemizinkini 🙏🏼
Minimom reinamm sayı vermedi doktorum estetik dedi, ama çok az sürdü dikmesi, 5 günde iyileşti tamamen. Güzel temizlerseniz jel kullanırsanız çok çabuk geçiyor, bebeğiniz yanınızda yatarken vala hiç gelmiyor ağrısı sızısı😌
reinamm Minimom peki özel bişi soracam🙊 cinsel hayatında farklılık oldu mu doğumdan sonra? Genişleme yada vajinanda değişiklik falan
Eymenikoo Minimom Maşallah ne güzel ne pozitif bir hikaye içim ferahladı resmen , sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur inş güle güle büyütün bebeğinizi 🤗🐣
Minimom Eymenikoo Hep ferah olsun, şuan size yazarken beşiğinde ona bakıyorumda en zoruda olsaymış değermiş 😌 O yüzden doğuma mucizeye kavuşmak için tatlı bi zorluk olarak bakın 🙏🏼💛
Minimom reinamm yoo herhangi bi değişiklik olmadı, o birazda doktorun dikişinede bağlı bence. İlk dogumumdu ve kilolu bir bebek olmasına ragmen bi değişiklik olmadı
Eymenikoo Minimom Ne mutlu size , bende şu an tekmelerini izliyorum inş kucağıma almak da nasip olur teşekkürler 💙🙆