Eken012 Arkadaşlar ben yemin ettim ve yeminimi bozdum. İçim hiç rahat değil. Var mı tuttuğu yemini bozan ne yaptınız
HumaBetul342 Eken012 Ya 10fakiri birgünde doyuracaksiniz veya 1 fakiri 10gun doyuracaksiniz bunu yapmaya gücünüz yoksa 3gun kefaret orucu tutulur
HumaBetul342 Eken012 mümkünse üst üste olur, mümkün değilse aralıklar la da olur ama o arayı çok açmamak lazım.
Biroglanannesiii Eken012 Ya bende ağzıma alışkanlık olmuş yeminle kırılacak yeminle düşecek vs vs ağzımdan çıkıyor mesela durdurmaya çalışıyorum yok olmuyor ağzıma alışkanlık olmuş 🤦🏼♀️
Eken012 Biroglanannesiii Ağız ile söylenen alışkanlık olan için bisey denmiyor. Allahı şahit göstererek yapılan yeminler için bozarsak yappılması gerekenler var.
Eken012 Deletedmom_43 Netten baktım da durumu olmayanlar için 3 gun oruc diyor. Benim maddi durumum var. Ona ragmen oruc tutarak kafereti ödeyebilir miyim. Oruclar ust iste mi tutulmalı
Amineazra Eken012 YouTube da Fatih kalender hoca anlatıyor isterseniz ona bakabilirsiniz veya birden fazla yemin bozdu ise kişi onunla ilgili de bilgi var
Deletedmom_43 Eken012 Üst üste tutulmalı. Keffaret orucunda ara verilmez tıpkı farz oruç keffareti gibi. Eğer maddi imkan varsa ve keffaretini verebiliyorsanız onu da miktarı kadar verebilirsiniz.