ozlemkayaa kuzum öncelikle suni sancı beni pek zorlaması ama herkesin bünyesi bir değil arkadaşın zorlanmistir belki sende zorlanmazsin ama ne olursa olsun denemeye değer,epidural almadım çünkü epidural alan çoğu arkadaşım bebeğin kalp atışlarını dustugunu söylüyor doğum sırasında,ağrıyı de şey gibi düşün adet ağrısından biraz daha fazla ama tüm karnında karnın sertlestikce kasıklarına baskı oluyor karnından, inan normal doğumu çok istiyorsan dayanirsin ve ağrılar arttıkça yapamayacağını değil o agrilarin artma sebebinin bebeğine biraz daha yaklasman için olduğunu düşün inan rabbim o zaman çok büyük güç veriyor. Ben 39+0 da doğurdum bebegimin suyu kontrolde az çıkmıştı açılma 2cm di doktorum sezeryan ol istersen normal doğum çok uzun sürer dedi ama inat ettim saat sabah 10 da suni sancı verdiler saat 2 ye kadar açılmam anca 4 cm olmuştu 4 cm de suyumu patlattılar ve acilmam hızlandı 2.35 geçiyordu açılmam tam oldu ve doğum masasına gittik 7 dakikada bebeğim doğdu tam 3 de dogumhanede ciktim