Fatmagul_ysln merhabalar postunuzu görünce yazmadan geçmek istemedim. Ben 11 Eylül 2022 tarihinde 29+4 günlük doğum yaptım , bebeğim 1200 gram doğdu hastanede 1000 grama kadar düştü. Tam tamına 58 gün hastanede kaldı. Bu süreçte 25 güne yakın entübe oldu daha sonra küvözden oksijen desteği aldı 1 hafta kadar ardından bağımsız bir şekilde nefes alıp verince emzirmeye çağırdılar. 2 hafta emzirmeye gittim geldim ardından taburcu olduk. Hastane sürecinde çok şükür enfeksiyon , sarılık vs geçirmedik ama taburcu olacağımız gün rota virüsüne yakalandık neyse ki 3,4 gün tedavi gördü ve öyle taburcu oldu. Şimdi 7 ay 23 günlük düzeltilmiş 5 ay 23 günlük. Yaşıtlarından 2 ay geride geliyor çok şükür sürecimiz güzel ilerliyor. Bu arada taburcu olurken 2,600 kiloydu. Bebeğim 4,5 ay anne sütü aldı arından mama takviyesi verdik sütüm kesildi. Su an ek gıdaya da başladı destekli oturmaya da başladı. Detay çok verdim ama bilgilenin diye söylüyorum :)) yaşıtlarından 2 ay geride başladı ek gıdaya ve destekli oturmaya bilginiz olsun premtüre bebekler düzeltilmiş yaşına göre ilerliyor. Normal rutin kontrolleri aksatmadan gidiyoruz. Çocuk nöroloji , çocuk kardiyoloji , rop, klinik bera işitme testi hepsini doktorumuzun söylediği tarihler de yaptırdık çok şükür sonuçlar temiz 1 yaşından sonra tekrar kontrolleri olacak. Prematüre bebekler de rsv denilen önemli bir aşı var aksatmayın Ekim ayında başlıyor mart ayında bitiyor önemli ölümcül bir hastalık o yüzden özellikle prematüre bebeklerine bunu rapor çıkartıp vuruyorlar unutmayın. Onun dışında normal rutin bakımdan bahsedeyim öncelikle zor ve meşakkatli bir süreç size yalan söyleyip sizi hayal kırıklığına uğratamam. Gelişimini dışarıda tamamlamış bu bebekler haliyle bir çok sorunu diğer bebeklerden zor atlatıyor. Çok gazlı oluyorlar , beslenme sorunları oluyor ve daha uykulu oluyorlar o yüzden zorla besleyin. Evinize bir süre kimseyi almazsanız ve sizde bir yere gitmezseniz bebeğiniz açısından iyi olur enfeksiyon için çok hassas bu bebekler o yüzden biz 3 ay falan kimseyi eve almadık kimsenin evine gitmedik ama günlük yarım saat açık hava da yürüyüş yaptık. Takıldığınız bişeyler olursa söyleyin su an aklıma bunlar geldi 🤍
Rabbim sağlıkla kavuştursun