Paylaşıp paylaşmamakta çok kararsız kaldım ama belki birilerine tecrübe olur belki erken teşhis edilir birilerine faydam dokunur diye paylaşmak istedim. Daha önceki postlarımda paylaşmıştım. Bayramdan 3gün önce 18 Nisan kadın doğum doktorunda kontrolüm vardı ondan kontrolden önce suyum gelmişti ve ben bunu doktora söyledim gerekli kontrolleri testleri yaptı ve 1gün hastanede yatıırdı beni 24 saat idrar topladık hastanede tabi bundan önce benim ayaklarım ellerim bacaklarım aşırı şişkinlik ve ödem vardı gerekli testlerden sonra idrarımda protein kaçağı olduğunu söylediler dahiliye doktoruda gelip baktı nefroloji bölümüne gönderdiler. Bayramdan sonra gidecektim tatil diye gidemedim benim şişkinliklerim devam ediyordu cumartesi sabahı şiddetli bir baş ağrım başladı kulaklarıma kadar vuruyordu acile gittim tansiyonum yüksekti serum yaptılar tansiyonum düştü eve gönderdiler yemeğimi yedim toparladım cumartesi günü akşam saat 22:30 civarı tekrardan aynı şiddette bir baş ağrısı ve kulak ağrısı başladı tarifi yok kulaklarım beynim patlayacak gibi hissediyorum o an bir duş aldım belki geçer diye bu defa belimde ve karnımda sancılarım başladı ama şiddetli değildi yalancı doğum sancıları diye düşündüm sabahın 6’sına kadar dayandım sağa sola döne döne sabahı ettim birazcık dahi uyumadım baş ağrısı ve sancılarımdan hemen kayınvalidemi aradık eşimle birlikte aynı apartmanda oturuyoruz hemen hastaneye acile gittik yine acilde doğumhaneye gönderdi doğumhaneye gidene kadar istifra ettim doğumhaneye girer girmez ultrasonla baktılar bebek doğum kanalına girmiş dediler tansiyonumda 18-19 civarı yükselmişti ve kendi doktorumu beklemeye başladık üşüyorum titriyorum nöbet geçiriyorum o an sonda takıldı kesinlikle acımıyor korkmayın anlamıyorsunuz bile damar yollarım benim gözlerim karardı ve doktora ben artık göremiyorum demeye başladım gerçekten de göremiyordum herkes karanlıktı eşimden imza aldılar ve acilen sezeryana alındım bebeğim 23 Nisan 34+6 hafta 1980 kilo doğdu onu hemen Van Lokman hekim hastanesine göndermişler yoğum bakıma şuan durumu Rabbime şükürler olsun iyi normal kuvözde kilosunu tamamlasını bekliyoruz bebeği tam zamanında almışız bebek plasentadan kopmuş ben doğumumu bu arada Bitlis devlet hastanesinde yaptım. Doğumdan çıkınca hala görmemeye tansiyonum düşmemeye devam ediyordu ve yoğum bakıma alındım bende 3gün yoğum bakımda 2gün serviste yattım meğersem gebelik zehirlenmesi yaşamışım böbreklerim ve göbeğim ödem su toplamış hala riskim devam ediyor size tavsiyem dikkat edin tansiyonunuzu sürekli her kontrolde ölçtürün şiddetli baş ağrınız olunca durmayın şuanda en ufacık bir ağrım olsa eşim korkuyor hemen acile gidelim diyor Rabbim hiçbirinize yaşadıklarımı yaşatmadın hepinize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşallah sağ salim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin sormak istedikleriniz olursa cevaplarım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🙈🌸