femme tokluk şekerin çok yüksek çıkıyor canım. Diyetisyene yönlendirdi mi doktorun? Eğer yönlendirmesiyle mutlaka diyetisyene yönlendirmesini iste. Onlar kendileri yönlendirdiği hiç sıra beklemeden randevuya gerek olmadan hemen girebilirsin.
Tokluk şekerinin yüksek çıkmasının iki sebebi olabilir,
- Aşırı yemek
- Bir önceki öğün ile bir sonraki öğün arasındaki saatin fazla olması.
Gebelik sürecinde 2 saatte bir birseyler yemeliyiz. Eğer bu saat 4-5-8 gibi yükselirse düşük şekere yemek yiyince hormonlar şok etkisi ile hiphizli yükselir. Buna şeker de dahil. Bu sebeple Eğer öğün araların yüksek saatteyse mutlaka ara öğünler tuketmelisin.
Şeker hastalığından korkma, sen onu kendi iraden ile kontrol altına alabilirsin. Mesela yürüyüşün de çok etkili olduğunu söyledi kadın doğum doktorum. Hatta sekeri 400 lerce olan bir hastasının sadece yürüyüş ile şekerini kontrol altına aldığını anlattı. Ben çalıştığım için hiç yürüyüş vaktim olmuyor ama Eğer senin vaktim varsa her yemekten 1 saat sonra en az yarım saat veya 40 dakika düşük tempoda bebeğini ve kendini çok yormadan yürüyüş yapabilirsin. Tabiki kadın doğum doktorun yürüyüş yasak demedi ise bunu yap lütfen, Eğer yürüyüş yasaksa bu dediğimi unut :)