hastalık hastasıyım. elim kesilse neden bu kadar hızlı kesildi ve kanadı yoksa kanda bir hastalık mi var diye yara kapanan kadar düşünürüm malesef.
Eylul ayında annemin yanaginda ve cenesinin altindaki lenf bezleri biraz şişti. dişleri de ağrıyordu zaten ona yorduk. tabi ben google’ladigim zaman o lanet en kötü hastalığı çoktan görmüştüm lenflerle ilgili. o gün başladım her yerimi ellemeye kontrol etmeye boğazım yanaklarim koltukaltim goguslerim diz kapagi arkalarım, sorun yoktu.2 gün sonra bogazimda kulagimla çenemin arasinda bi sislik geldi elime size yemin ederim kalp krizi geciriyordum korkudan, panik atak nasıl bir sey o gün anladım.
Resmen psikolojik olarak lenf bezi sisirdim. Tabi oncesi hafta griptim, ancak grip oldugum günlerde olmayıp iyileştikten 4 gun sonra sismeleri de tuhafti. iki kulak altim ve sol yanağımda olmak uzere elime gelen 4 tane var bu arada.
Gelelim ben aslinda neden bu kadar kudurdum bu lenflere. O dönem aktif sarkoidoz hastasıydım. Bilen bilir akciger tutulumu yapan, semptomlari lenfoma, tuberkuloz ile karistirilan bir hastalık. akcigerdeki lenflerim zaten sisikti yani. iste benim bogaz lenfleri de sisince… hayata küstüm yarim saatte cenazemi kaldırdım kafada.
Bu arada sarkoidoza dair bir belirtim yoktu, mayis ayinda nikah tarihi almak icin verem savaşa gittigimde “kizimmmmmm odama gelllll” bagirtilari eşliğinde doktorun odasina gittiğimde Sureyyapasa hastanesine yatis yapmak istediler, dedim oha tamam akcigerde bi sey olabilir de ben hasta değilimki sıfır belirti. neyse gittik sureyyaya bronkoskopi yapmak istediler falan o an kosarak uzaklaştım 5 6 ay da bu defteri kapattim.
Sonra bu lenfler çıktı piyasaya, doktora gittim faranjitten olmus dedi ilac verdi. 3 hafta gecti gecmedi. bu kez prof.a gittim ultrason cekti vs korkma ölmüyorsun sigarayi birak disciye git dedi. disciye gittim dislerinde sorun yok 20liklerinin 3 tanesi gömülü sadece istersen operasyonla aliriz dedi yok dedim ordan da tüydüm. Sonra cok cok cok iyi bir profesor buldum göğüs hastalıklarında. dedim hocam yandim kurtar. film cekti vs dedi bronkoskopi olmak zorundasın, ya sarkoidoz ya akcigerde barınan bir mantar türü. falan filan bronkoskopiye ikna etti 1 hafta sonra oldum. endoskopinin akcigere bi seyler sokulan versiyonu. 10 gun sonra sonuc cikti patolojiden pat! yeterli materyal alinamamistir! çığlıklar yardım çığlıkları.. 10 gun sonra ikinci bronkoskopiyi oldum. bu sefer verdikleri sedasyon ise yaramadı her seyi hissettim hatta icimde boru varken oksurdum, boğazım tahris oldu kac hafta yutkunamadim. patoloji sonuc, granülamatöz hastalıkları düşündürür.. taniyi koydu doktorum sarkoidoz. hemen acil kortizon başlıyoruz tutulum fena dedi bu arada sonuçlarım ankaraya ve diger buyuk hastanelere de gitti gozden bi sey kacirmamak icin. iki gun sonra çağırdı ilac yazmak için. gittim dozu ayarlamak icin tekrar film çekelim dedi, cektirdim odaya geldim adam filmi yakinlastiriyo gitti buyutec aldi büyütecle bakiyor dedim hocam ne oldu yeni seyler mi çıkmış. bi haberim var tertemiz dedi. ???????????? yaklaşık 1 sene canimdan can alan (semptomdan degil korkudan) hastalik ilaca başlayacağım gün gitmişti. sarkoidoz zaten böyle bir hastalıkmış, nereden geldigi neden olduğu belli olmayan, kendi kendine iyilesebilen bir rahatsızlık. aralikta oldu bu olanlar, subat ayinda hamile kaldım, 15 nisanda kalbi durdu 9 haftalık. hemen göğüs doktoruma koştum kendimj yerlere atarak benim sarkoidoz yine başladı bebeği öldürdü diye psikoloji yine gitti benim. film çekti yine tertemiz. ayrica sarkoidoz bebek öldürmez yine yapabilirsin diye telkin de etti sağ olsun. Su an yine taktım bu boğazdaki lenflere. arkadaş kbb gittim disciye gittim hepsi sorun yok reaktifler diyor da hala duruyorlar, bazen hafif büyüyor minik sonra tekrar iniyorlar ama hic sifirlanmjyorlar. başına gelen var mi bu lenflerden nasıl kurtulurum? sabah uyaniyorum elim bogazimda gece yatiyorum bogazimda surekli kontrol halindeyim. Çevrem artik bu konuları konusunca kacarak uzaklaşıyor. Size yazmak biraz ic dokmek istedim uzun oldu kusura bakmayın.