Kızlar sonunda doğurdum diyebiliyoruuum😍40+0 dım ve hiç sancım açılmam yoktu. Doktorum yatış verdi suni sancıya başlasınlar dedi kesinlikle suni istemiyordum kabul etmedim. O zaman rahim yumuşatıcı fitil verelim dedi kabul ettim. Fitili taktılar lavman yaptılar 14.00 da fitil takıldı 16.00-17.00 gibi sancılarım başladı nst ye bağladılar sancılarım 20-30 çıkıyor ama kesinlikle benim çektiğim acı 20-30 değil inliyorum resmen acıdan. Sonra bir kaç saat çektim sancıyı ama direk 1 dakikada 1 geliyor sancılarım çok sık ve çok şiddetli ama nst de az görünüyor. Sonra açılmama baktılar o kadar sancıya 1.5 cm açılmış daha yeni. Nasıl moralim bozuldu anlatamam dedim tamam bu iş burda bitti ben çıkış yapıcam gidiyorum dayanamıycam. Sonra ebeler motive etti sakinleşmeye çalıştım. Bi iki saat sonra baktılar yok benim çektiğim acıyla nst sonucunun bi alakası yok başka bir nst cihazına bağladılar ki bi baktılar meğer benim sancılar başından beri 70 lerdeymiş bunların cihazı bozukmuş. Sonra bir daha açıklığa baktılar 3 cm aradan 1 saat geçti açıklık 5 cm. Fitili çıkardılar bundan sonrasında kendi sancılarınla açılacak rahim dediler. Sonra 1 saat içinde galiba açılmam oldu 8 cm ama ben nasıl kıvranıyorum diyorum allahım doğuramıycam sürekli ebelere ben yapamam diyorum çünkü iğneden bile korkan biriyim. Sonra tam 8 cm açıklık dediker e hadi biraz yürü dediker 2-3 dk daha sancı çektim sonra dedim benim büyük tuvaletim geliyor dediler koş bebek geliyor o zaman. Kızlar asla yapamam diyordum yemin ederim hayatta hiç bi şeyden bu kadar korkmamıştım ama ıkınma anında 10-15 sn hiç dıurmadan bir kere ıkındım kızım çıktı çok şükür. Doğum anı 15 sn sürdü maksimum. Size tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle meryem ana otu alın nolur inanarak alın ve yapın onu suya koyduğum gibi açılmam hızlandı ve doğumum çok kolay oldu. Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inşallah 9 ay boyunca her biriniz bana burda kardeş bacı oldunuz rabbim hepinizin kucağına bebeğini almayı nasip etsin inşallah. Bu arada alttan dikişlerim oldu ama çok az acıyor hiç korkmayın sancı anında hep kendime geçecek dedim ama 1 saat ama 24 sürecek sonra geçecek dedim. Nefes egzersizleri yapın insanı rahatlatan tek şey nefes başka bişey değil. Her ne kadar sancı çekerken bağırmaktan boğazım pert olsada geçiyor herşey geçiyor. Sizi seviyorum❤️