kahvetutkunu23 ben faydasını gördüm diyebilirim. İlk gebeliğimde doktorumun önerileri olmuştu. 36.haftadan itibaren göğüs ucu masajı, korunmasız ilişki, günde iki saat yürüyüş, squat, merdiven çıkma, ardından günde birkaç kez ılık duş, 30 dakika perine masajı önermişti. Ahududu yaprağı çayını da günde üç defa demle demişti ama tam hangi haftada demişti bunu hatırlamıyorum 36-37 den itibarendir. Perine masajı gerçekten etkili ben dikişimin az olmasını ona bağlıyorum. Ahududu yaprağı çayını da doktorum gerçek olmalı her aktarda bu çay yok demişti. Ki gerçekten öyle ilk aldığım çay çay değilmiş, boşuna içmiştim. Gerçeğini bulunca içtikten iki gün sonra doğumum olmuştu. Meryem Ana otunu da şöyle anlatayım, 36. Haftamda suya koydum sırf meraktan bakayım ne zaman açılır diye görmek için, abartmıyorum dört saatte ancak tam açılmıştı. Neyse doğuma gittiğim gün ben doğumhanedeydim, kaynanama önceden suya koymasını söylemiştim ama unutmuşlar son anlarda koymuşlar. Suya koyduk beş dakika sürmedi hemen açıldı sonrasında bebek doğdu dedi zaten. Düşünün öncesinde dört saatte açılan o gün beş dakikada açıldı. Sonra sudan çıkarmak gerekiyor rahim kendini hızlı toparlasın diye. Hurmayı da doktor demedi ama ben 36 dan itibaren günde üç beş tane yiyordum. Bir de pilates. Doğumumum olduğu gün evde sancı çekerken bile arada pilates topunun üstüne çıkıyordum 😅 Şimdi ikinciye hamileyim, bunları yine yapmayı düşünüyorum.