Benim hikayem biraz uzun olacak şimdiden okuyacaklara söyleyeyim😅
Çok şükür buraya güzel şeyler yazmayı nasip etti rabbim vee 39+5 Haftam da 24.04.2023 8:52’de dünyanın en güzel mucizesi kızıma kavuştum çok şükür🥰🤲
En başından beri planlı spinal sezaryen istiyordum istediğim de oldu🤗Hiç bir şekilde eve döneyim diye can atmadım hastane ve hemşireler, yeni doğan hemşireleri, emzirme ebesi ve tabi ki muhteşem insan olan doktorum muhteşem derece de iyi ve konforluydu🥰 Bir daha doğuracak olsam yine aynı hastaneyi yine aynı doktoru ister tercih ederim❤️
Sabah 7. De hastanede olmamı söylemişti doktorum ben sabaha kadar kafamda kurduğum acaba iyi bir ebeveyn olabilecek miyiz nasıl olacak ya sevemezsem ya bakamazsam diye düşüncelere daldığım için 5 gibi uyudum o yüzden 7:20’de hastanede oldum🫣
Hastaneye vardığım da odam hazırdı hemşireler beni bekliyordu hemen varis çoraplarımı giydirdiler damar yolum açıldı kanlarım alındı covid testi verdim ve nst bağlandım 8 de doktorum odama geldi ve birazdan ameliyathaneye gideceğimi söyledi benim beynimden aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldu ama inanın ameliyat korkusu değildi içimde farklı tedirginlikler vardı 8:15 de ameliyathanedeydim anestezi doktoru ve diğerleri de çok iyiydi ilk doğumun ve cok cesaretlisin bravo sana diye benimle konustu spinali yapmak icin kambur durdum ve inanın hiç ama hiç hissetmedim odamdaki damar yolu daha çok canımı acıtmıştı.
İlk 1. Dakikada bacaklarımda sıcaklık hissettim 5-6. Dakikasında his gitmişti ben sorular sorup konuşurken dünyanın en güzel mucizesi yanağımdaydı o an dünya durdu benim için kafamdaki tüm sorular korkular puf diye uçtu gitti inanılmaz bir andı rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin yavrusuna kavusmayı insallah🥰
Bebeğimle fotoğraf çekildik videoları çekildi o muayene olup bebek bakım odasına gitti doktorum miyomlarımın olduğunu cok tehlikeli yerde olduğunu ve onları da alacağının bilgisini verip beni hafif sersemlettirdi benim ameliyathaneden odaya cıkmam 10 bucugu bulmustu
Hemen serumlarım takıldı kum torbam koyuldu göbek deliğimin altına baskı yaptı hemşire bebeğimi emzirtti 2 saat sonra kanama kontrolü yapıldı bu esnada 3 tane türk kahvesi içirtti hemşireler sade ve komposto içtim su içtim 1 paket bitter çikolata yedim 4 saat sonra yürüyüş için geldi hemşirem önce canpedi giydirdiler sonra geceliğim değişti sonra yatağa 5 dk oturdum o an biraz yanma oldu karnımda ve ayağa kalktım direkt karşıya baktım 10-15 adım atıp oturttular beni yine bebeğimi emzirdim bebek emdikce karnım cok ağrıdı rahimi uyarıyormus o emdikce rahmim iyileşiyormus 🥰 sonra hafif hafif yürüdüm yürüdükce açıldım 3 gün kaldım hastanede miyom ameliyatımdan dolayı doktorum aslında sezaryen ile miyom ameliyatını aynı anda yapmadıklarını rahim zaten yeterince kanlı olduğu için genelde sonrasına attıklarını söyledi ameliyatı ama benim miyomlarım rahim duvarındaymış çok tehlikeliydi aldıktan sonra baya destek yaptık dedi ne demek istedi bilmiyorum gösterdi de miyomlarımı bıldırcın yumurtasından biraz büyüktü Allahtan patoloji sonuclarım temız cıktı ve bu arada hastane de 2. Gece sütüm kaçtı aç kaldığım için maalesef 2 kere biberonu ile mama emdi bebeğim o esnada sütümü sağıyorduk 1-2 damla geliyordu 🤦♀️ 2. Günün sabahı cocuk doktoru kontrolünde sarılığı 9 çıkmıştı bebeğimin dikkat edip emzirmem gerektiğini söyledi doktorum ama süt gelmediği için daha da stres olmustum 3. Gün hastneden cıkarken 11,7 idi sarılık değeri ertesi gün sarılık kontrolüne çağırdı çocuk doktoru bizi ve 14,5 değerle bebeğim Hastaneye yattı o an inanın öldüm sandım yeni doğan yoğum bakım yazıyor kapıda sizden 4 günlük bebeğinizi alıyolar eşyalarını veriyorlar çok çok kötü bi his rabbim düşmanımın basına vermesin 24 saatte 6 kere süt sağıp götürdüm 30 cc ,20 cc , 10 cc gibi çıktı sütüm 1 damla bile önemli dedi hemşire o yuzden götürdük 24. Saatin sabahında aradılar taburcusunuz gelip alabilirsiniz bebeğinizi diye 8 de aradılar 8.17’de hastanedeydim pijamalarımla gittim evladımı aldım döndüm çok şükür🤲🤗
Hala sütüm çok az sağıyorum gelmesi için ama işte 😞 mama takviyesi ile devam ediyoruz..
Rabbim sağlık versin çocuğum sağlıkla yanımda olsun daha hic bir sey istemiyorum rabbimden🤲❤️
Allahım isteyen, hamile olan, gün sayan herkese tez vakitte sağlıkla evlatlarına kavusmayı nasip etsin inşallah🥰
8 günlük taze anne olarak vakit buldukca sorunuz olursa cevaplarım🫶