Deletedmom_50 Busis0403 canim.ne takibi 25 in altına düşünce serklaj gerekiyo senin haftan ileri ondan mi aceba anlamadim.ysni açıkçası başka doktora bida gozuk olmadı
gurbetcianne97 Busis0403 35. haftada rahim ağzı kısalığım olmuştu. Doktor progesteron verip sürekli yatıp dinlenmemi söylemişti. Evde hiç bir iş yapmayıp sadece dinlendim sonra tekrar uzanmıştı. Bol bol dinlenmeye bak
Deletedmom_50 Busis0403 haftanın demiyorum canim rahim.olcumu 2 .5 in altına düşünce serklaj gerekiyo
Busis0403 Deletedmom_50 oyle bısey demedı progesteron kullanalım dedı persembe bıdaha kontrol ıcın cagırdı
Susamtohumununannesi Busis0403 canom 24- 25 haftalıkken bir anca 38 den 25 e düştü bir kaç damla kırımızı kanama ile gittim doktora. Hemen ilaç başlandı. Günde 3 tane 200 mg progestan sabah akşam olmalmüzere günde 2 adet endol ve haftada 1 olmak üzere 4 adet pruloton iğne verildi bana 3 gün sonra kontörle çağırdı bu süre zarfında yataktan wc hariç hiç kalkmadım hep soluma yattım ayaklarımı yukarı kaldırdım yastık yardımıyla. 3 gün sonra uzunluk 30 olmuştu ilaçlara ve yatışa devam ettim şükürler olsun 30. Haftamdayım uzunluk hala 30 mm. Yarıda her gün 4 kaşık manda yoğurdu 1 yk ayıklanmış kabak çekirdeği gün aşırı 1 tabak haşlanmış brokoli yiyorum. Bu saydıklarım doğal olarak progestan içeriyormuş o sebeple bu duruma ilaç. Ayrıca kasılmaları vs önlemek için magnezyum içiyorum böyle böyle inş 32 hatta 36 yo görürüm diye dün dualarım
Busis0403 Aslibali ebet sanırım benim anlamadığım bsn 22 haftaalıkken detaylı ultrason a girdim orda gozukmez mıydı sonradan degısıyormu
Susamtohumununannesi Aslibali 28 de Serklaj yapılabilir aslında ama 28 yaşam sınırı ve keee çok aşağıda ise çok tercih etmiyorlar
Aslibali Busis0403 bana da öyle oldu 19 da detaiya girdim 44 mm demişti uzunluğa, 21. Hafta da serklaj oldum 20 mm e düşmüş 2 haftada
meliiisoz Busis0403 canım çok geçmiş olsun bu haftada serklaj olmaz ölçümü vajinal yaptı değilmi kontrolüne kadar mutlaka yat dinlen ilaç başlaması gerekir ilaçlarını al açıklık vs yoksa seni idare eder Allah’ın izniyle
Busis0403 meliiisoz tesekkur ederim canim evet vajınal yaptı alttan ama anlamadığım detaylı ultrason da bu çıkmıyor muydu ben 22 haftaalıkken gitmiştim
meliiisoz Busis0403 çıkması lazım canım ama o zaman normal olup bir anda kısalmışta olabilir ya da doktor hatasıda olabilir vajinal ölçüm doğrudur ama şuan baya kısa ölçülmüş sen çok dikkat et ilaç verdiyse mutlaka kullan mümkün olduğunca wc harici kalkma
Busis0403 meliiisoz progesteron dedı sadece csnım baska bıseh varsa da sonra bakcak her hafta kontrol dedi
gurbetcianne97 Busis0403 yok canım öncesinden olmadı da çok ayakta durmaktan falan demişti doktorum ki o zamanlar gerçekten çok ayaktaydım. Sen doktoruna güven progesteron gerçekten işe yarıyor ama dediğim gibi muhakkak bol bol dinlen kendini yorma düzeliyor sonrasından yani bende uzamıştı tekrar
Tatlicilek Benim 27.haftada 2,9 cm çıktı, günde 2 progesteran fitil verdi, evden çıkmak yasak. Günlerdir evdeyim😔Genelde uzaniyorum dinleniyorum. Dinlenmek en iyisi👌🏼
meliiisoz Tatlicilek progesteron verdiyse düzenli kullan canım benim 15. Haftamda açıklık oldu 18. Haftamdw 26-28 mm ile serklaj oldum ilaçlarımla 33. Haftaya geldim ama nerdeyse hep yattım bol boş dinlen 32. Haftayıda bir gör sonra 35 38 olur inşallah
Anneadayy Tatlicilek bende şu an 25. Haftadayim 2.8 cm dedi bende fitil kullanıyorum ama çalışmana engel bir durum yok dedi bana, size neden evden çıkmak yasak dedi ki anlamadım
Tatlicilek Busis0403 detaylıda normaldi, okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla sanırım bir iki hafta içinde bile degisebiliyor😔