Bereninannesi önce ılıkça bir duş alın, özellikle memeye bol su gelsin. Sonra hani bu içinde mavi jel olan zımbırtılar var ya soğuk -sıcak kompresn, onu ısıtın (ama yanmayın sakın ha !) Ilık komprese devam edin. Memeye muhakkak masaj yapın (youtube’da bununla iglili videolar var ama seçtiğiniz video dikkat edin de muhakkak bir doktorun, hemşirenşn veya emzirme danışmanının olsun) bu bebek saç fırçaları var ya tüylü gibi yumuşacık onunla yukarıdan aşağıda tarar gibi msaj yapın. Sonra da sağın, Aralık vererek sağın mutlaka zaten rahatlar. Süt düğümleri halen çözüm edi ise bunu yineleyin. Ben özellikle düğüm üstlerine dokunarak masaj yapardım. Eğer ki buradaki sütün tadı pürüzlü ise atmak yerine bebek banyosuna veya kendi banyonuza ekleyin efsane güzel yumuşacık yapıyor ciltleri :)) en fazla 1-2 günlük sağımla normale döner. Bana elle sağım tavsiye etmişlerdi ama bana çok zor geldi elle sağım o yüzden ben makina ile sağdım. Makine ile sürekli sağım yapmak ve geride büyümüş ve hassaslaşmlış meme uçları bıraktı ama yine de elle sağamadım açıkçask, elle sağarım derseniz kesinlikle elle sağın..