Kızlar 24 nisanda tam 37+0 da normal doğum yaptım.
10 gün önce gittiğimde doktor suyumun azalmaya başladığını söylemişti bir sonraki kontrolümde şimdilik yeterli bir hafta sonra tekrar bakarız dedi 26 nisanda kontrolüm vardı bayram için memlekete gidelim dedim eşime riske atmayalım diye düşünmüştük başta bi cesaret gittk neyse ki pazar akşamı evimize dönene kadar bekledi kızçem ❤️ bayram sonrası 23 nisan gecesi yatarken ben yarın doğururum diye yattım sabah kalktım hiçbir ağrım sancım yokken içimden bir ses doktora git dedi durdu. Eşim işteydi birlikte gidelim geleyim dedi kontrol olup gelicem ne gerek var diye çıktım evden. Nst ye bağlandım eve giderken markete uğrar evden şunu şunu alırım diye planlar yapıyorum :) Doktor ultrasona aldı 2 dk geçmeden senin yatman lazım suyun azalmış dedi daha önce servikal yetmezlikten evde uzun süre yattığım için off yine mi evde yatıcam dedim yoo burda yatacaksın doğumhanede bu akşam doğurtuyorum seni dedi o an ne hissedeceğimi şaşırdım sezaryen mi diye sordum hayır ben seni normal doğurtmak istiyorum dedi her iki türlü doğumdan da korkan biri olarak doktorumdan öyle bir cesaret aldım ki eşimi aradım doğuruyorum çantaları al öyle gel dedim memleketeki annemi kayınvalidemi aradım hepsi şaka yaptığımı sandı sonra hasta yatıştan yatışımı yapıp kimseyi beklemeden doğumhaneye çıktım. Ebeler hemşireler nst ye geldiğimi doğurucam diye şaka yaptğımı düşündüler tek başıma olduğum için takiii dosyaları görene kadar :) Sonra kan alındı ilk çatı muayenem yapıldı 3 cm açılmam vardı ebe suni sancıyla çabuk ilerlerse 5-6 saate yavaş ilerlerse de sabaha karşı doğumun olabileceğini söyledi nst ye bağlandım saat 17.30 da suni sancı verilmeye başlandı ama daha serum başlamadan sancı vurmaya başladı kendi sancım bi yandan suni sancı bi yandan yaklaşık 1 saat doğumhanede nst de bebeğin kalp atışlarında sıkıntı olup olmayacağı gözlendi sonrasında odaya geçtim elimde serum üstümde önlük eşim kuzenleri gelmiş odayı süslüsyorlardı 1 saat odada durduktan sonra tekrar doğumhaneye alındım suni sancıdan dolayı bebeğin kalp atışlarında minimal azalma olunca ebe doktorumu arayıp sezaryene dönelim mi diye sordu doktorum hayır ben o kızı normal doğurtucam çatı muayenesini yap suni sancıyı kes suyunu patlat kendi sancısıyla açılmasını bekleyelim dedi ebe tekrar muayene ettiğinde saat 8.30 da 6-7 cm açılmam vardı suyumu patlattılar 9 da tekrar odaya çıktım 1 saat ailenle vakit geçir sonra gel doğum başlar dediler o ana kadar sürekli yürüdüm hareket ettim sancılarımı çok fazla hissetmedim ama 9 da çıktıktan sonra odada 20 dk yatarak anca dayanabildim eşimin koluna girip doğumhaneye gittim burda suni sancı tekrar verilmeye başlandı damar yollarım kontrol edildi çatı muayenem yapıldı 9 cm açılmam vardı ebe 1 saati bulabileceğini artık beni doğumhaneden çıkaramayacağını o yüzden istersem eşimi çağırcağını vakit geçmesi için yanımda durabileceğini söyledi eşim doğuma girmek istemiyodu bende gelsin ama çatala çıkmadan dışarı çıksın dedim eşim geldi 2-3 kez yere çömeldim kalktım çok uykum gelmeye başladı çömelmeye çalıştığımda belimden vuran ağrım gittikçe şiddetleniyodu bi an tuvaletim geldiğini hissettim ebeye tuvalete gidebilir miyim dedim çabuk çatala gel o gelen tuvaletin değil bebek dedi 1 saati bulur demesinin üstünden 5 dk bile geçmemişti o an öyle hızlı gelişti ki eşimde çıkamadı çatala çıktım ebe nasıl ıkınmam gerektiğini anlattı 3 kez ıkınıp kendimi demirlere doğru çektim ebeye ne kadar kaldı diye sordum 5 cm mesafedeydi 2 cm kaldı kafasına dokunmak ister misin dedi yok dedim o sırada doktorum geldi karşıma oturdu iki kere sağlam ıkın gönder bebeğini alalım dedi iki kez ıkınmamdan sonra sancım kesildi doktorum dinlen dedi durmadım sancım varmışçasına var gücümle ıkındım ve doktorumun elinde bebeğimi gördüm. O anın gerçekten tarifi yok saniyeler içinde insanın dünyası değişiyormuş o duygunun asla tarifi yokmuş evlat gerçekten bambaşkaymış. 3 dikişim olmuş kesik olmadı çatala çıktıktan sonrası en fazla 5 dk sürdü bebeğimi gördükten sonra anestezi doktoru bana 15 dk uyutucam seni diye bi iğne yaptı dikşi hisetmemem için o 15 dk uyku beni günlerce uyumuş gibi dinlendirdi iyi geldi bütün stresim korkum evladımı kucağıma alabilecek miyim kaygım hepsi yavrumu gördüğüm anda son buldu. Ayıldıktan sonra çataldan kendim kalktım yatağıma kendim yattım 2-3 saat sonra tamponlarım alndı üstümü kendim değiştim bebeğimi hemen emzirebildim en güzeli hiç yatmadan bu süreci geçiriyorum. Bir postta okumuştum normal doğum nasıl diye soran birine cevap olarak kabızsın ama çok kabızsın öyle düşün demişlerdi gerçekten öyleymiş. Ve o doğum anından sonra doğum olana kadar yaşadığın acıyı sancıyı asla hatırlamıyorsun. O yüzden normal doğum isteyip çekinen korkuları olanlar varsa asla korkmasın allah kolaylaştırıyor son ana kadar hep ayetel kursi okudum. Ve gerçekten nasipten öte yol yok her zaman allahın dediği olur bunu bin kez daha öğrendim. 1 seneden fazla hamile kalmaya çalıştım bu süre zarfında kısırlık servisine git diyen doktorlar senin çocuğun olmaz diyen doktorlar hepsini gördüm hamile kaldım derken kimyasala döndü bunu yaşadım ardından hemen tekrar hamile kaldım hamileliğimin başında tansiyon problemi yaşadım sonrasında şekerim yükselmeye başladı üstüne servikal yetmezlikten bebeğimi kaybetme korkusu erken doğum riskim derken çok şükür allah onu bize bağışladı o da bizi seçti ve şu anda yanımda yatıyor. Allah tüm hamişlerin hayırlısıyla evladını kucağına almasını evlat sahibi olmak isteyen herkesin evlat sahibi olabilmesini nasip etsin.Asla üzülmeyin asla pes etmeyin bir gün gerçeğinin hayalinden binlerce kere güzel olduğu o anı inşallah herkes yaşar.
İşte bu da benim tek başıma kontrole gidip 5-6 saat içinde evladımı kucağıma aldığım ve evime artık 3 kişi çekirdek aile olarak döndüğüm hafızamda hep çook güzel kalacak doğum hikayem 🐣❤️ allah hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımızı korusun 🙏🏻🙏🏻