Asilleyla Merhaba şekerim 💙 gebelikten önce de düzenli kan verip değerlerimi kontrol ettiren biriyim kansızlık vitaminsizlikten halsizlik şikayetlerim oluyordu ara sıra. Her neyse tam hamile olucağım ay da kanıma baktırmışım hamile olmadan önce tsh 1-2
arasındaydı tam hatırlayamadım ve normaldi. 10 haftalıkken kan değerlerime baktılar ki tsh 3.74 olmuş. 25 mg ile başladım. 6 hafta sonra kontrole gittim 4.28 olmuştu. İlacımı 50 mg yaptı doktor ama çok da düşürmeyelim 4 gün 50, 3 gün 25 mg kullan dedi. Haftaya tekrar baktırıcam şuan 19 haftalık olduk bende bi etkisi falan yok hiç ama bebek açısından önemli olduğu için ilacımı düzenli her sabah kullanıyorum. Gözümü açıp ilacımı içiyorum o derece önem veriyorum yani sen de aynı şekil önem vermelisin ve ilacı düzenli kullanmama rağmen 25 mg fayda etmedi sanırım o yüzden yükselttik. Doğru dozu düzgün ve düzenli bir şekilde kullanınca değerler normalde dönüyormuş inşallah. Sadece kontrollere zamanında gitmek önemli beni ayda 1 çağırdılar ben dediğim gibi ilk kontrole 6 haftada gittim belki de ondandır. Bu süreçte evet zaten yeterince vitamin ilaç kullanırken bir de böyle şeyler çıkması üzüyor doğru ama zamanla alışıyorsun ilacını içtikçe iyi hissediyorsun psikolojik olarak. Ben de ilk öğrendiğimde üzülmüştüm ama ilacı içip doktorların da iyi konuşmasıyla rahatlıyorsun. Hım bu arada doğuma kadar kullanacağımı hatta doğumdaj sonra da 3 ay daha kontrol altında tutacaklarını da söylediler.Geçmiş olsun canım uzun oldu ama inşallah ilacın fayda eder her ay düzenli kontrole gitmeyi ihmal etme rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin ❤️❤️