Merhaba canım anneler. Şu an 25+1 hamileyim. Bir erkek bebeğim olacak nasipse. İlk yavrum 5 yaşında.
Kızımı normal doğumla doğurdum. O kadar zor bir doğumdu ki .. Doğumdan sonra bu insanlar nasıl cesaret edip 2.yi 3.yü yapıyorlar diyordum hep. Zaman geçti, bu düşünceler unutuldu 2.yi istedik bizde. Rabbim nasip etti şükür, hamileyim. Ama zaman yaklaştıkça ilk doğumum gibi zor olur diye çok korkuyorum …
Tam 24 saat sancı çektim. Önceki gün İkindi başlayan sancımla, sabah 8 de hastaneye gittik. Sadece 3 cm açıklı varmış o kadar çektiğim sancıya. Yatış verdi doktor, tabi akabinde suni sancı. O sancılar beni mahvetti. Tam gündüz 4 e geliyordu doğum yaptığımda. Doğuma girdiğimde enerjim bitmişti resmen.
Bebek çıkarken rahmime kesik attılar. Bir şekilde doğurdum. Ama asıl sonrasında başladı benim acı hatıram. Kesik yerlerine dikiş attılar. O dikiş beni öldürdü. Öyle acı hayatımda yaşamadım. Neyse bitti dediler aldılar odama beni. Yatakta kıbıldamadan yattığım halde o gece dikişlerim açılmış kendiliğinden. Tekrar götürdüler beni doğumhaneye. Tekrar diktiler. Ama bu seferki dikiş ne dikişti… sanki canlı canlı her şeyiyle hissettim iğne vurmalarına rağmen. Hastaneyi inletmişim. Eşim duramamış kaçmış sesimi duymamak için …
Öyle korkuyorum ki aynı şeyleri yaşamaktan.. lütfen bana güzel şeyler söyleyin, 2.yi de normal doğuran anneler.. 2.daha kolay mı geliyor gerçekten???
😢😢😢