Kbb25 Bilmeden konuşmayın bence kaç kadın doktoru vaka esnasında gördünüz? Uterusun atoniye girmesi diye bir durum var biliyor musunuz mesela? Sezaryenden sonra bebek çıkınca rahim toparlamaz poşet gibi kalır kanlar adeta fışkırır tarzda akar. İşte bu gibi durumlarda üzülerek söylüyorum ki çoğu kadının vay haline. Doktor oldukları halde uterusa Synpitan çakmak, soğuk demirle masaj yapmak gibi basit şeyleri bile bilemeyen o kadar çoktu ki. Erkek olanlar daha pratik zekalı oluyor maalesef bunların çoğunu onlardan öğrendim. Uterin arter bağlayamayan, Lynch süturu denen çok komplike bir dikiş var herkes beceremez mesela bunu yapamayıp da 22 yaşında hastaya histerektomi yapan doktor gördüm ben başka doktor çağıralım hocam dediğimizde kabul etmedi şok olduk bütün salon. O yüzden lütfen burada cinsiyet duyarı kasmayın. Aralarından seçtiğim hepsinin başı sıkıştığında ameliyata çağırdığı bir erkek doktor oldu. Ondan başkasına güvenip ameliyat olmam. Çünkü ikizlerde daha bir panik oluyor benim gördüğüm kadınlar. Bu benim şehrimdekiler için geçerli fakat tecrübeme güvenirim genelde şaşmaz bu durum. 3 farklı şehirde çalıştım ameliyathanede :) Şuan 2 doktora takip oluyorum 1i kadın 1i erkek. Kadın olana sevdiğim için gidiyorum ama ikiz 26 hafta 27 hafta o kadar doğumuna girdim ki.. Fakat erkek olanın abartmıyorum 6 senede 1 tane bile erken doğumuna girmedim. Bu sizce tesadüf mü? Tabii ki de değil. Kadın olan, hatta tüp bebek doktorum da progestanı keselim derken, erkek olan progestanı 37 haftaya kadar kullanıyorum ikizlerde, rahim kasılmasını engelleyip erken doğumu önlüyor dedi. Yani o yüzden adamın hiç erken doğumuna girmemişiz herhalde. Bu çok önemli bir mevzu ve yıllar süren bir tecrübe ile gözlemlediğim bir durum. Cinsiyet duyarlarınızı kendinize saklayın lütfen. Hiçbir doktor odasında yüzünüze güldüğü gibi değil vaka esnasında. Her zaman derim Allah bilmeyen doktorun eline düşürmesin. İstisnalar tabii ki var tüp bebek doktorumu kadın seçtim ama tecrübesini bildiğim, 40 yılını Cerrahpaşa’ya veren profesör bir akademisyendi.