5 Nisan’da suni sancıyla normal doğum yaptım kızlar. Doktorum bebeğim doğana kadar kilosu 4 kiloyu bulacak diye beklemek istemedi ve 39+6 da suni sancı vereceğini söyledi. Tabi ben ne hurmalar ne ahududu yaprağı çayları ne merdivenler 😂😂 kendi sancım bir türlü gelmedi. Çarşamba günü saat sabah 6 da yatışım yapıldı. 7 de fitil ve serumla sancı verildi o sırada açıklığım 1 cm di. Hemşireye ne zaman sancı girmeye başlar diye sorduğumda hiç belli olmaz belki e saat sonra belki hemen girer belki 1 gün bile bekleyebilirsin dedi. Bu arada ben sancı çekerken eşim ve annem de benimleydi. Neyse yavaş yavaş adet ağrısı gibi sancılar girmeye başladı. Doktor geldi bana dedi ki bu sancılar daha doğum sancısı değil 1 gün daha buradayız. Beni aldı bir korku ama kendimi teselli etmeye çalışıyorum 😂 sabah 9 da şiddetlendi sancılarım. Bu arada ( herkes suni sancı vereceklerse sezeryan ol çok kötü falan demişlerdi. Ben çok korkarak gittim ama suni sancının normal sancıyla arasında ki tek fark suni sancı çok kısa sürede bir giriyor. Benim 1 dakika da bir sancı girerek başladı o yüzden çok yorucu oluyor) Ben çok güzel karşıladım sancıları sürekli nefes egzersizleri yapıyordum zaten. Bir kere bile ah demedim. Herşey nst ye bağlanana kadar çok güzeldi. Ebeler geldi açıklık 4 cm dediler çok iyiydim. 12 de nst ye bağladılar her şey ondan sonra başladı. Sancıları yatarak karşılamak inanılmaz zordu ve nst de durmak istemiyordum. Yalvardım çıkarın diye ama çıkarmadılar. Ben tabi artık kendimden geçtiğim için epidural istiyorum diye bağırıyorum.😂 Açıklık 5 cm olmadan takamayız kontrol edelim takalım dediler. Bı baktılar ben 6 cm olmuşum. Neyse epidural yapmaya geldiler onlar yapana kadar 1 saat daha geçti saat 1 oldu. 40 dakika kadar etki gösterdi epidural bende birazcık dinlendim ama ben devam edecek sanıyordum. Bir doz daha epidural veremeyiz çünkü sanciyi hissetmezsen doğuramazsın dediler. Ben diyorum 40 dakika dinlenmek için 3 bin lira verdik 😂 40 dakika bitti daha feci girmeye başladı sancılar bir yarım saat sonra aşırı derece baskı hissetmeye başladım tuvalete falan gittim. Doktorum gel açıklığa bakalım hem de suyunu patlatalım 2 3 saate de doğum olur dedi. Ben çatala çıktım suyu patlatmak için müdahale ederlerken su kendiliğinden patladı ve doktor dedi ki inanmıyorum tam açık bu kız doğuruyor dedi. 10 dakika içinde de bebeğim kucağımdaydı. Kimse inanamadı. Yine olsa yine normal isterim kendimi korkuttuğum kadar kötü değildi gerçekten. Tabi eve geldikten 1 hafta sonra dikişlerim açıldı asıl mesele o zaman başladı 😂 Çok şükür şimdi hicbirsey kalmadı. Bebeğim yanımda uyuyor ben de onu izliyorum. Hepinize kolay doğumlar diliyorum. Sağlıklı sıhhatli kavuşun bebeklerinize ♥️